guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da aşikardır. Fırında sebzeli güveç etin ve sebzelerin uyumu ve özellikle de güveç içerisinde birleşmesi çok ayrı bir lezzet olduğu ve sevilerek tüketilen bir yemek olduğunu söylemek istedir. Ev hanımlarının özel günlerinde ve yemekli misafir kabullerinde yapması gereken yemekler arasında yer alması gerektiği bilinmelidir. Şimdi fırında sebzeli güvecin gerekli malzeme ve yapılışını anlatalım.

Fırında Sebzeli Güveç İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kg az yağlı kuzu eti
  • 3 Adet orta boy patlıcan
  • 2 Adet kereviz
  • 1 Adet taze kabak
  • 1 Adet büyük boy domates
  • 10 Adet taze yeşil fasulye
  • 2 Adet yeşil acı sivri biber
  • 1 Adet orta boy havuç
  • 1 Adet büyük boy patates
  • 1 Adet limon
  • 1 Adet çarliston biber
  • 1 Tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Su bardağı sıvı yağı
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pul biber

Fırında Sebzeli Güveç Yapılışı

Fırında sebzeli güveç yapımında ilk önce hazırlanan yeşil sivri biberler ve çarliston biberi yıkayın ve ince, ince dilimleyin ve bir kase içerisine alın. Daha sonrasında fırında sebzeli güveç için ayrılan kuru soğan ve sarımsakları da temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencere alarak içerisine tere yağını koyun ve kısık ateş üzerinde tere yağını eritin ve eriyen tereyağ içerisine hazırlamış olduğunuz soğan ve sarımsakları koyun ve kavurun.

Fırında Sebzeli Güveç

Bir müddet kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine hazırlamış olduğunuz biberleri de ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Tencere içerisine konulan malzemeler ölünceye kadar kavurun. Daha sonra tencere içerisine hazırlanan kuş başı kuzu etini de ilave ederek kuzu eti suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan kuzu etinin rengi değişince tencere içerisine domates ve biber salçalarını ilave edin ve karıştırın. 3-4 dakika kadar karıştırdıktan sonra üzerine tuz, pul biber ve karabiberi ve suyu da ilave ederek kısık ateş de yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ocak üzerinde hazırlanan karışımın pişmesi beklenirken hazırlanan kerevizlerin kabuklarını ince, ince soyun ve kerevizleri 4 eşit parçaya  bölerek limon suyu içerine koyun ve kerevizlerin karar mamasını sağlayın. Daha sonra fırında sebzeli güveç için hazırlanan patateslerin kabuklarını soyun ikiye üçe bölün ve yine kararmaması için normal su içerisin de bekletin. Daha sonra patlıcanları alacaklı soyun ve acı suyunun çıkması için bir tabak içerisinde tuzlayarak bekletin. Hazırlanan kabak, havuç ve taze fasulyeyi de temizleyerek normal boyda doğrayın ve bir tavada bu malzemeleri kısa bir süre kızartın. Daha sonra tencere içerisinde pişirilen etli karışımın yarısını güveç içerisine dökün ve üzerine hazırlanan sebzelerinde bir kısmını güveç üzerine ilave edin bu işlemi bütün malzemeler bitene kadar kat, kat yapın. Ve son olarak hazırlanan güveç üzerine biber ve domates ile süsleyin ve 180 derecede ısıtılan fırın içerine koyun ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırında sebzeli güveç servise hazırdır. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun. 


Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:38:33

Fırında Sebzeli Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Sebzeli Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018