Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da aşikardır. Fırında sebzeli güveç etin ve sebzelerin uyumu ve özellikle de güveç içerisinde birleşmesi çok ayrı bir lezzet olduğu ve sevilerek tüketilen bir yemek olduğunu söylemek istedir. Ev hanımlarının özel günlerinde ve yemekli misafir kabullerinde yapması gereken yemekler arasında yer alması gerektiği bilinmelidir. Şimdi fırında sebzeli güvecin gerekli malzeme ve yapılışını anlatalım.

Fırında Sebzeli Güveç İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kg az yağlı kuzu eti
  • 3 Adet orta boy patlıcan
  • 2 Adet kereviz
  • 1 Adet taze kabak
  • 1 Adet büyük boy domates
  • 10 Adet taze yeşil fasulye
  • 2 Adet yeşil acı sivri biber
  • 1 Adet orta boy havuç
  • 1 Adet büyük boy patates
  • 1 Adet limon
  • 1 Adet çarliston biber
  • 1 Tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Su bardağı sıvı yağı
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pul biber

Fırında Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?


Fırında sebzeli güveç yapımında ilk önce hazırlanan yeşil sivri biberler ve çarliston biberi yıkayın ve ince, ince dilimleyin ve bir kâse içerisine alın. Daha sonrasında fırında sebzeli güveç için ayrılan kuru soğan ve sarımsakları da temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencere alarak içerisine tereyağını koyun ve kısık ateş üzerinde tereyağını eritin ve eriyen tereyağı içerisine hazırlamış olduğunuz soğan ve sarımsakları koyun ve kavurun. Bir müddet kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine hazırlamış olduğunuz biberleri de ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Tencere içerisine konulan malzemeler ölünceye kadar kavurun. Daha sonra tencere içerisine hazırlanan kuş başı kuzu etini de ilave ederek kuzu eti suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan kuzu etinin rengi değişince tencere içerisine domates ve biber salçalarını ilave edin ve karıştırın. 3-4 dakika kadar karıştırdıktan sonra üzerine tuz, pul biber ve karabiberi ve suyu da ilave ederek kısık ateş de yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ocak üzerinde hazırlanan karışımın pişmesi beklenirken hazırlanan kerevizlerin kabuklarını ince, ince soyun ve kerevizleri 4 eşit parçaya bölerek limon suyu içerine koyun ve kerevizlerin karar mamasını sağlayın. Daha sonra fırında sebzeli güveç için hazırlanan patateslerin kabuklarını soyun ikiye üçe bölün ve yine kararmaması için normal su içerisinde bekletin. Daha sonra patlıcanları alacaklı soyun ve acı suyunun çıkması için bir tabak içerisinde tuzlayarak bekletin. Hazırlanan kabak, havuç ve taze fasulyeyi de temizleyerek normal boyda doğrayın ve bir tavada bu malzemeleri kısa bir süre kızartın. Daha sonra tencere içerisinde pişirilen etli karışımın yarısını güveç içerisine dökün ve üzerine hazırlanan sebzelerinde bir kısmını güveç üzerine ilave edin bu işlemi bütün malzemeler bitene kadar kat, kat yapın ve son olarak hazırlanan güveç üzerine biber ve domates ile süsleyin ve 180 derecede ısıtılan fırın içerine koyun ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırında sebzeli güveç servise hazırdır. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 19.01.2024 23:05:56
Fırında Sebzeli Güveç ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Sebzeli Güveç Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Sebzeli Güveç"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Güveç İlk Kullanımı
Güveç İlk Kullanımı
Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde...
Fırında Güveç
Fırında Güveç
Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo...
Dana Etli Güveç
Dana Etli Güveç
Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli v...
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y...
Çömlekte Güveç
Çömlekte Güveç
Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ...
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m...
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan birçok çeşidi bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm'den 30 cm'e kadar değiş...
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencerede de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencerede güveç nasıl yapılır paylaşacağım...
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisi...
Ocakta Güveç
Ocakta Güveç
Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi...
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e...
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabi...

 

Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Patlıcan Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Tencerede Güveç
Güveçte Et Yemekleri
Ocakta Güveç
Taş Fırında Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Etli Mantarlı Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Güveç
Patatesli Güveç Tarifi
Güveçte Et Sote
Arpacık Soğanlı Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Güveç Tatlıları
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi
Güveç Kebabı
Kaburga Güveç Tarifi
Fırında Kuzu Güveç
Dana Kuşbaşı Güveç
Kıymalı Güveç Tarifi
Tavada Güveç
Güveçte Kavurma
Güveçte Patlıcan Kebabı
Kiremit Güveç
Popüler İçerik
Etli Mantarlı Güveç
Etli Mantarlı Güveç
Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı a...
Fırında Tavuk Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri...
Güveç
Güveç
Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece...
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan...
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote;  Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ...
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlay...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Göynükten İçi Kara Güveç Almıştım
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024