guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveç Tatlıları

Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ile hem de görüntüleri ile eşsiz tatlarımızdandır. Bugün sizlere güveçte yapılan birkaç tane tatlı tarifi sunacağım. Hemen kalkıp yapacağınızdan şüphem yoktur. İlk olarak güveçte sütlaç ile başlayalım.

Güveçte Sütlaç Malzemeler,

  • 5 su bardağı süt, 
  • 1 su bardağı pirinç, 
  • 3,5 su bardağı sıcak su, 
  • 1,5 su bardağı toz şeker, 
  • 1 tane yumurtanın sarısı, 
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 çorba kaşığı nişasta,

Hazırlanışı,

İlk olarak pirinci temiz suda iyice yıkayalım. Bir su bardağı pirinci yıkadıktan sonra sıcak su içerisinde bir saat bekletiyoruz. Bir saat bekleyen pirinci süzdükten sonra tencereye döküyoruz. Üç su bardağı sıcak suyu tencereye ilave ediyoruz ve ocağa alıp altını yakıyoruz. Kaynamaya başlayan suyun altını kısıyoruz. Pirinçlerin yumuşaması gerekiyor. Tabi tencerenin dibi atmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Bir su bardağı pirinç yumuşayınca içerisine dört su bardağı sütü ilave ediyoruz. Ve pişirmeye devam ediyoruz. Ardından bir kasede nişastayı, yumurtanın sarısını ve geriye kalan sütü ilave edip ve çırpıyoruz. Kasede hazırladığımız süt, nişasta ve yumurta sarısı karışımını tencere içerisine yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından vanilyayı ve toz şekeri tenceremize ilave ediyoruz ve biraz daha kaynatmaya devam ediyoruz. Ve ocaktan alıyoruz. Fırın tepsisine güveç kaplarını yerleştirelim. Hazırladığımız sütlacı güveç kaplarına paylaştırıyoruz. Fakat ağzına kadar doldurmayalım biraz boşluk bırakalım. İsteğe göre üzerlerine tarçın serpiştirilebilir. Fırın tepsisinin yarısına kadar sıcak su dökelim. Ve  250 derecelik fırında üstü kızarana karar pişirelim ve soğuduktan sonra servis yapalım.

Güveçte İrmik Tatlısı Malzemeleri,

  • 13 yemek kaşığı irmik, 
  • 2 adet yumurta, 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, 
  • 1 paket kabartma tozu, 
  • 1 çay bardağı toz şeker, 
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık, 
  • 1 paket vanilya

Şerbet İçin,

  • 3 su bardağı toz şeker, 
  • 4 su bardağı su.

Süslemek İçin,

  • Antep fıstığı veya kaymak.
    Güveç Tatlıları

Hazırlanışı,

İlk olarak şerbeti hazırlayıp bir soğuması için bir kenara alalım.  Suyu tencereye döküyoruz. Ardından şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Kaynamaya bıraktığımız şerbeti ocaktan almaya yakın bir iki damla limon damlatıyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Bir kabın içerisine iki adet yumurtayı kırıyoruz. İçerisine toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Tereyağını da bir yerde eritip kabın içerisine ekliyoruz. Tereyağının sıcak olmamasına dikkat ediyoruz. İrmiği ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Öğütülmüş fındığı, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ediyoruz. Hazırladığımız harcı fırın tepsisinin içerisine yerleştirdiğimiz güveç kaplarına paylaştırıyoruz. 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız güveç kaplarına önceden hazırladığımız soğuk şerbeti güveç kaplarına paylaştırıyoruz. Süslemek içinde Antep fıstığı, kaymakla ile süsleyebilirsiniz. Tatlımız servise hazır.

Güveçte Künefe Malzemeler,

  • 300 gram kadayıf, 
  • 3 çorba kaşığı tereyağı, 
  • 120 gram künefe peyniri, 
  • Antep fıstığı,

Şerbet İçin,

  • 3 su bardağı su,
  • 1,5 su bardağı şeker, 
  • 1 adet limon,

Hazırlanışı,

Tereyağını bir yerde eritelim. Kadayıfın üzerine dökelim. Elimizle harmanlayıp parçalayalım. İki adet güveç kabını tepsiye yerleştirelim. Tereyağı ile harmanladığımız kadayıfları güveç kabın dibine bastırarak yerleştirelim. Ardından künefe peynirini araya koyuyoruz. Kalan tereyağlı kadayıfları peynirlerin üzerine döküp tekrar bastırıyoruz. Düz bir şekil almasını sağlıyoruz. Ardından 200 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz.

Şerbeti hazırlamak içinse suyu ve şekeri tencereye boşaltıyoruz. Tencereyi ocağa aldıktan sonra karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra baloncuklar oluşacaktır. Şerbet istenilen kıvama gelince içerisine 1-2 damla limon damlatıyoruz. Eğer limonunuz yoksa 1-2 tane limon tozu da atabilirsiniz. Biraz daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız güveç kaptaki künefenin üzerine döküyoruz. Ve Antep fıstığı ile süslüyoruz. Künefemiz servise hazır hale geliyor. Hepinize afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:22:39

Güveç Tatlıları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveç Tatlıları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018