guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveçte Et Yemekleri

Güveçte et yemekleri; hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisinde pişirilen yemek diğer yemeklere göre daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni güveç içerisinde yemekler hava almadan ve bütün malzemeler iyice bütünleşerek ağızlarda güzel bir tat bırakır. 

Sebzeli et güveç malzemeleri:
  • 1 kg dana eti
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kuru soğan
  • 1-2 tane orta boy patates
  • 2-3 tane orta boy kabak
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 2-3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane orta boy domates
  • Biraz sıvı yağ
  • Kekik
  • Pul biber, tuz
  • 1 baş sarımsak
Yapılışı: Patatesleri, havuçları, soğanları ve domatesleri soyun. Patlıcan ve kabakları alacalı soyun. Soğanları ister halka halka doğrayın, isterseniz dörde bölün. Havuçlar halka olarak doğrayın. Kabak, patates ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın. Domatesler küp küp doğrayın. Fasulye temizleyerek doğrayın. Kuşbaşı doğranmış dana etini güvece alarak az yağda hafifçe çevirin. Havuçları ve soğanları etle birlikte hafifçe soteleyin. Sotelediğiniz malzemeleri güvecin tabanına yayın. Diğer tüm sebzeleri ve baharatları üzerine ilave ederek güveç kabınızın üzerini kapatarak yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin. İsterseniz güvecin üzerini folyo ile kaplayıp orta dereceli fırında pişirebilirsiniz.

Güveçte et sote malzemeleri:
  • Yarım kilo dana eti
  • 1 tane biber
  • 1 tane domates
  • 6 tane arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Biraz sıvı yağ
  • Pul biber, kekik, karabiber, tuz.
Yapılışı: Kuşbaşı olarak doğranmış dana etini üzerini geçecek kadar su ekleyerek  düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Biberi ve arpacık soğanları bir tava içerisinde sıvı yağla kavurun. Haşladığınız etleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Küp küp doğranan domates ile birlikte salçayı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra bütün malzemeleri güvecin içine dökün.
Güveçte Et Yemekleri

Güvecin içine haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.

Adana usulü güveç malzemeler:
  • 1 kg kuzu eti
  • 2 tane orta boy soğan
  • 8 tane sivri biber
  • 8 tane orta boy domates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Tencereye sıvı yağı koyarak kızdırarak ve üzerine kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini ilave ederek iyice kavurun. İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğanları da doğrayarak tencereye ilave edin. Ardından doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış 3 tane domatesi tencereye alarak iyice harmanlıyoruz. Sonrasında tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri güveç içine dökerek 3 su bardağı su ilave edin. Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin ve  yemeğin üzerini kapatacak şekilde güvece döşeyin. 5 tane domatesi dörde bölerek patlıcanların aralarına döşeyin. Etinizin sertliğine göre 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Etli güveç malzemeleri:
  • 400 gr kuzu eti
  • 3-4 tane orta boy soğan
  • 6-7 tane orta boy biber
  • 3-4 tane orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
Sosu için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, pul biber, tuz
Yapılışı: Küçük güveç kalıplarına birer kaşık tereyağı paylaştırın. Sarımsakları istediğiniz büyüklükte doğrayıp güveçlere paylaştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini güveç kabına paylaştırın. Soğanları piyazlık doğrayın ve biberleri de doğrayıp güveçlere paylaştırın. Domatesleri küp küp doğrayarak güveç kaplarının üzerini kapatacak şekilde dizin. Sos malzemelerin hepsini karıştırarak güveçlerin içine eşit miktarda dökün. Güveç kaplarının üzerini folyo ile kapatın ve 250 derecelik fırında 45-50 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın folyoyu keserek üzerinin kızarması için yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.10.2016 17:38:43

Güveçte Et Yemekleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveçte Et Yemekleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018