guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveçte Kaşarlı Mantar

Güveçte Kaşarlı Mantar, mantar hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve her mevsim kolaylıkla bulabildiğimiz besleyici besin maddesidir. Özellikle mantar içerdiği protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir gıda maddesi olduğu için sağlık bakımından da çok faydalıdır. Eğer sağlıklı bir şekilde beslenmek istiyorsanız mutlaka çocuklarınıza ve sevdiklerinize haftada bir defa mantar yemelerini sağlayın. Mantar o kadar lezzetli bir besin ki, hangi yemeğe girse çok ayrı lezzet katmaktadır. Ayrıca güveç kapta ve fırında hazırlanan kaşarlı mantar oldukça besin değeri yüksek olan bir yemek çeşididir. Hatta hem lezzet bakımından hem de görsel olarak göze hitap eden bu muhteşem yemeği sevdiklerinize, dostlarına ve misafirlerinize hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan güveçte kaşarlı mantar lezzeti ile de damak zevkinize hitap etmektedir. 

Güveçte Kaşarlı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
Güveçte Kaşarlı Mantarın Hazırlanışı, öncelikle geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim
Güveçte Kaşarlı Mantar

Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Doğranmış olan kuru soğanları tencerenin içerisine ekleyerek kavurmaya başlayalım. Bu arada mantarları yıkamadan önce mutlaka yarım su sıkılmış olan suyun içinde bekletelim. Limonlu su mantarların beyaz olmasına yardımcı oluyor. Kavrulan soğanların içerisine mantarları ekleyelim ve suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. İsterseniz rondoda isterseniz rendelediğiniz domatesi ilave edin, daha sonra biberleri incecik doğrayıp ekleyin. Domates suyunu çektikten sonra domates ve biber salçasını ilave ederek bir kaç dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. En son yeterli tuzunu ilave edip karıştırıyoruz. Tenceredeki mantar ılıdıktan sonra güveç kabın içerisine dolduralım ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. Daha sonra 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim. Güveç kabın içine konan mantarları ertesi gün pişirmek ya da arkadaşlarınıza ikram etmek için üzerine kaşar rendesi koyduktan sonra fırında pişirebilirsiniz. Güveçte kaşarlı mantar hazır olduktan sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 10:59:35

Güveçte Kaşarlı Mantar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveçte Kaşarlı Mantar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018