Güveçte Kaşarlı Tavuk
Güveçte Kaşarlı Tavuk, Güveç yemeği Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Hemen hemen bütün yemek tariflerine hitap eden güveç tarifleri arasında en çok tercih edilen güveçte tavuk kaşar peyniri ile daha lezzetli olmaktadır. Güveçte kaşarlı tavuk yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Aynı zamanda güveçte kaşarlı tavuk yemeği sunum açısından da çok şık görünmektedir. Yanında pilav ile sevdiklerinize ikram edebileceğiniz güveçte kaşarlı tavuk tarifi şu şekildedir;
Malzeme Listesi - 2 adet büyük parça göğüs
- 1 adet yemeklik orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet orta boy yemeklik domates
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Öncelikle göğüsleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Doğradıktan sonra küçük bir tavanın içinde suyunu çekene kadar kavurun.  Göğüsler tavada suyunu çekerken arada karıştırın. Sizde o sırada soğanları soyun ve küp küp doğrayın. Daha sonra biberleri de temizleyip küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesleri de doğrayarak hazırlayın. Suyunu çeken tavuklara ilk öncelikle soğanları ilave ederek karıştırın. Daha sonra bir miktar yağ ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanları biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ilave ederek karıştırın. Biberlerin ardından doğradığınız domatesleri ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri ilave ettikten sonra malzemelerin çiğliği gidene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra 1,5 su bardağı su ve baharatlarını ekleyerek pişirin. Malzemeler piştikten sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra malzemeleri güvece yerleştirin. Güvece yerleştirdikten sonra güveçleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına koyun ve pişirin. Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 06.04.2016 14:19:02
Yorum Yapılmış "Güveçte Kaşarlı Tavuk"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...
Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...
Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve
güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte
sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici
ya...
Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...
Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...
Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık.. ...
Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...
Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...
Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...
Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...
|
|