guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye, evet kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden geçmişi çok eski zamanlara dayanan bir yemeğimizdir. Birde güzel yapılırsa inanın parmaklarınızı yersiniz. Özellikle de güveçte yapılması ve sucuk şile birleşmesi inanılmaz bir lezzettir. Ayrıca pirinç pilavına çok yakışan güveçte sucuklu kuru fasulyenin yapımında kullanılan malzemeleri ve yapılışından bahsedelim. Kolay gelsin.

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 Su bardağı kuru fasulye
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 Adet acı sivri biber
  • 1 Adet kırmızı biber
  • 2 Adet küçük boy parmak sucuk
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar su
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Yapılışı
Evet güveçte sucuklu kuru fasulye yapmaya karar verdiyseniz ilk önce yapmanız gereken yapılacak kuru fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatmanız gerekecektir. Daha sonra ertesi gün ıslatılan kuru fasulyeleri su içerisinden süzerek alın ve yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateş üzerinde haşlayın.
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Haşlanan kuru fasulyeleri bir süzgeç yardımı ile süzgeçten geçirin ve derince bir kap içerisine alın. Hazırlanan kuru fasulyeler beklerken önceden hazırlamış olduğunuz büyük boy güveç tenceresi içerisine kuru soğanları normal büyüklükte doğrayın ve daha sonra acı sivri biber ve kırmızı biberi de ince, ince güveç içerisine doğrayın ve üzerine sıvı yağı ilave ederek kısık ateşte kavurmaya başlayın. Güveçte sucuklu kuru fasulye için hazırlanan sucuğu soyun ve küp doğrayarak teflon tava içerisinde kavurun. Daha sonra güveç içerisinde kavrulan soğanların üzerine domates ve acı biber salçasını da ilave ederek karıştırın ve üzerine kuru fasulyeleri de ilave ederek karıştırın. Daha sonra güveçte kavrulan malzemelerin üzerine tuz, pul biber, su ve teflon tavada kavurduğunuz sucukları da güveç üzerine ilave ederek yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateş üzerinde kaynatın. Kaynayan güveci ocaktan indirin ve güvecin ağzını bir folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Ve son olarak ağzı kapatılan güveci önceden 280 derecede ısıtılmış fırın içerisine koyun ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Güveçte sucuklu kuru fasulye yemeğiniz servise hazırdır. Mutlaka sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:04:02

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018