guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye, evet kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden geçmişi çok eski zamanlara dayanan bir yemeğimizdir. Birde güzel yapılırsa inanın parmaklarınızı yersiniz. Özellikle de güveçte yapılması ve sucuk şile birleşmesi inanılmaz bir lezzettir. Ayrıca pirinç pilavına çok yakışan güveçte sucuklu kuru fasulyenin yapımında kullanılan malzemeleri ve yapılışından bahsedelim. Kolay gelsin.

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 Su bardağı kuru fasulye
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı acı biber salçası
  • 2 Adet acı sivri biber
  • 1 Adet kırmızı biber
  • 2 Adet küçük boy parmak sucuk
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar su
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Yapılışı
Evet güveçte sucuklu kuru fasulye yapmaya karar verdiyseniz ilk önce yapmanız gereken yapılacak kuru fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatmanız gerekecektir. Daha sonra ertesi gün ıslatılan kuru fasulyeleri su içerisinden süzerek alın ve yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateş üzerinde haşlayın.
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Haşlanan kuru fasulyeleri bir süzgeç yardımı ile süzgeçten geçirin ve derince bir kap içerisine alın. Hazırlanan kuru fasulyeler beklerken önceden hazırlamış olduğunuz büyük boy güveç tenceresi içerisine kuru soğanları normal büyüklükte doğrayın ve daha sonra acı sivri biber ve kırmızı biberi de ince, ince güveç içerisine doğrayın ve üzerine sıvı yağı ilave ederek kısık ateşte kavurmaya başlayın. Güveçte sucuklu kuru fasulye için hazırlanan sucuğu soyun ve küp doğrayarak teflon tava içerisinde kavurun. Daha sonra güveç içerisinde kavrulan soğanların üzerine domates ve acı biber salçasını da ilave ederek karıştırın ve üzerine kuru fasulyeleri de ilave ederek karıştırın. Daha sonra güveçte kavrulan malzemelerin üzerine tuz, pul biber, su ve teflon tavada kavurduğunuz sucukları da güveç üzerine ilave ederek yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateş üzerinde kaynatın. Kaynayan güveci ocaktan indirin ve güvecin ağzını bir folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Ve son olarak ağzı kapatılan güveci önceden 280 derecede ısıtılmış fırın içerisine koyun ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Güveçte sucuklu kuru fasulye yemeğiniz servise hazırdır. Mutlaka sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:04:02

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018