Kalamar balığı kafadan bacaklılardan dır. Yumuşak bir dokusu olan kalamar balığı, mürekkep balığı türü arasında yer alır. İçinde hiç yağ bulundurmay" />
guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kalamar Güveç

Kalamar Güveç: Kalamar balığı kafadan bacaklılardan dır. Yumuşak bir dokusu olan kalamar balığı, mürekkep balığı türü arasında yer alır. İçinde hiç yağ bulundurmayan kalamar, diyet yapan kişiler için dahi rahat bir şekilde tüketilebilecek bir besin türüdür. Özellik ile meze olarak tüketimi tercih edilmektedir. Kalamarı içerisinde bulunan besinler şu şekildedir; su, protein, fosfor, kalsiyum, çok az miktarda yağ. Kalamarın kalorisi diğer deniz balıklarının arasında en azıdır. Bir kalamarın içinde yalnızca 68 kalori yer alır. Kalamar, yüksek protein içerir üstelik kalamarın içinde hiç yağ bulunmaz bu sebep ile de  besleyici  özelliği daha çoktur. Meze olarak kullanımı daha yaygın olsa da buğulaması, kızartması, fırında veya sosa batırarak e güveçte pişirilerek de tüketilmektedir. Kızartma, buğulama, fırınlama yöntemlerinden hangisi kullanılırsa kullanılsın, kalamarı pişirmek için on dakika yeterli olmaktadır. Kalamar kalorisi düşük bir balık olduğundan dolayı, diyet yapan kişilerin yemesi sakıncalı değildir; fakat, kızartılarak yenilmemesi gerekir. 

Kalamar Güveç: Fazla tüketilmesi önerilmeyen kalamar balığının eti, bağ dokusundan oluştuğundan dolayı sindirimi zor olmaktadır.
Kalamar Güveç

Fakat, sindirim güçlüğü yaşamayanlar için bu durum, sorun olmayacaktır. Kalamar marketlerde dondurulmuş olarak satılmaktadır. Kalamar balığının faydalarından maksimum derecede yararlanılmak istendiğinde taze olarak tüketmek önerilir. İşte size evde yapabileceğiniz kalamar güveç tarifi;

Malzemeler; 
  • 1 Kg kalamar
  • Yarım Kg mantar
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet domates
  • Bir miktar zeytin yağı
  • Tuz
  • Baharat
Hazırlanışı; Öncelik ile sote olarak doğranılan soğanları, zeytin yağında  biraz çevirelim. Ardından biber, mantarları ve en son olarak temizlenmiş ve dilimlenmiş kalamarları soteleyelim. Amacımız birbirlerine lezzet olarak adapte olmalarını sağlamak bunun için 15 dakika soteleyelim. Karışımı güvece alarak üzerine 1 çay bardağı ılık su, yarım çay bardağı zeytin yağı, karabiber, tuz ve isteğe göre baharatları ekleyip en üste  küp şeklinde kesilen domatesleri ekleyelim. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:05:00

Kalamar Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kalamar Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018