guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kaşarlı Karides Güveç

Kaşarlı karides güveç, değişiklik olsun diye yapabileceğiniz çok güzel ve basit bir yemektir. Karides genellikli çok tüketilen bir balık türü değildir. Tezgahlarda her zaman yeri vardır ancak genelde tercih edilen türler hamsi, levrek, palamut ve somon olmaktadır. Kaşarlı karides güveç besin değeri yüksek bir yemektir. 100 gr lık porsiyonda günlük protein ihtiyacının %20'si alabilmektedir. Aynı zaman iyi bir omega-3 kaynağı. Kaşarlı karides güveç yaparken en zor gelen şey karides ayıklamak olmuştur benim için. Zaten alacağınız karidesler mümkünse jumbo boy olsun. Ayrıca balıkçıda ayıklanabilir. Artık tarifimize geçelim.

Kaşarlı Karides İçin Malzemeler
  • 1 kg jumbo karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • Kekik 
  • Pul biber
  • 15 adet mantar
  • 100 gr rende kaşar
  • 1 yemek kaşığı tere yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
Kaşarlı Karides Yapılışı

Öncelikle ön hazırlığımızı yapalım. Sonra kafamız karışmasın. Jumbo karidesleri kendiniz ayıklamak isterseniz öncelikle kafa kısımlarında geriye doğru koparıyorsunuz. Daha sonra kabuklarını soyuyorsunuz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olun. Çünkü dikenleri elinize batabilir.
Kaşarlı Karides Güveç

Karidesi ayıkladıktan sonra sırt kısmını ince bir bıçakla hafiften kesip içerisindeki pislikleri temizleyelim. Şimdi bunlar bir kenarda kalsın. Sivri biber ve kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklayıp, kuş başı şeklinde doğruyoruz. Soğanı mümkün olduğunca ufak doğruyoruz. Sarımsakları dişe gelecek şekilde doğrayalım. Çok ufak olmasın. Kaşarlı karides güveç tarifimizin bu aşamasında kendimize bir tava ayarlayalım ve içine tere yağını atalım. İsterseniz ay çiçek yağı da kullanabilirsiniz. Yağ eridi soğanı ve sarımsağı atalım önden biraz pişsin. Onlar pişerken domatesleri soyup ince ince doğrayalım. Soğan ve sarımsak hafif kendinden geçince biberleri atalım. Onlarda kızarmaya başlayınca ikiye bölünmüş mantarları atalım. En son domatesleri atıyoruz ve biraz da bu şekilde kavurup, salçayı katıyoruz. En son karidesleri, kekik, pul biber ve defne yaprağını atıyoruz. Dilerseniz biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Domatesler çok sulu olmayabiliyor bazen. Karidesler zaten çok zor pişen bir yiyecek değil. Hemen haşlanacaktır. Bütün bu malzemeyi güveçlere aktarıyoruz. Üzerilerine rende kaşarları serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızarınca alıyoruz. Kaşarlı karides güveç piştikten sonra servis ederken üzerilerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:26:16

Kaşarlı Karides Güveç Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kaşarlı Karides Güveç"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018