guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kıymalı Güveç Tarifi

Kıymalı güveç tarifi, Geçmişten günümüze gelen güveç kabında yemek pişirme tekniği ile yemekler hem daha sağlıklı hemde daha lezzetli olmaktadır. Güveç kapının topraktan yapılmış olmasından dolayı insan sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmaz. Kıymalı güveç tarifinde mevsim sebzelerine değişiklik gösterebilir. Asıl amaç lezzetli bir özel akşam yemeği hazırlamaktır. Güveç te kuşbaşı bütün et kullanmak biraz riskli olabilir. Etin kalitesi ve pişirme teknik ve süresiyle alakalı bir durum oluştuğunda bu sizi olumsuz etkiler. Kıymalı güveç tarifinde böyle bir sorun söz konusu bile olmaz. Sizde akşam yemeklerinde kıymalı güveç tarifi yaparak özel misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Kıymalı güveç tarifi besleyici bir ana yemektir. Sizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız kıymalı güveç tarifi yapılışına birlikte geçelim . 

Kıymalı güveç tarifi için gerekli malzemeler, 
  • 1 kg köftelik dana kıyma, 
  • 15 Adet arpacık soğan, 
  • 4 büyük boy patates, 
  • 4 Domates, 
  • 2  adet kırmızı kapya biber, 
  • 2 adet yeşil sivri biber, 
  • 2 adet sarımsak, 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, 
  • Sıvıyağ, 
  • Defne yaprağı, 
  • Karabiber, 
  • Tuz ve su. 
Kıymalı güveç tarifi yapılışı, Tarifimizin hazırlanışı na sebzeleri yıkayıp süzerek başlayabiliriz.
Kıymalı Güveç Tarifi

Patateslerin kabuklarını soyup büyük küpler halinde doğrayın ve karıştırma kabına koyun. Soğanların kabuklarını soyun ekleyin. Domatesleri de soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyduktan sonra az bir miktar tuz ile ezerek içerisine ilave edin. Biberleri saplarını ve çekirdek kısmını ayırdıktan sonra küp küp doğrayıp içerisine ilave edin. Bu kıymalı güveç tarifinde sebzeleri çiğ olarak kullanacağız. Tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyun ve ateşe alın. Kıymayı ilave edin ve bir güzel kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yeterli miktarda sarımsak karabiber ve tuz ilave edin. 2 su bardağı kadar su ilave edin ve kaynayana kadar ocakta tutun. Karıştırma kabındaki malzemeleri bir güzel harmanlayın ve uygun bir boyutta güveç kabına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine dökün. Eğer imkanınız varsa taş fırında üzeri alüminyum folyo veya güveç kapağıyla kapatarak pişirin. Ocakta da pişirilebilir. Evde fırında pişirme tekniği ise 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymalı güveç tarifi servise hazır. Sıcak servis ediniz. Yanında pirinç pilavı, salata ile mükemmel bir akşam yemeği olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:28:53

Kıymalı Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Güveçte Mantar

Güveçte Mantar, Değerli okurlarımız bugünde sizlere güveçte mantar tarifimizi vereceğim. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifimizi beğeneceğinizi umut ederek tarifimizi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık..        ...

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıym...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Güveçte Etli Türlü

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güvecinizi ilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018