guvec.gen.tr
güveç

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Taş Fırında Güveç Tarifi

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveçi odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce eti mühürlemektir. Eti tencerede az bir yağla kavurma işlemine mühürleme diyoruz. Eti mühürledikten sonra güvecin en alt kısmına koymak gerekmektedir. Böyle yapınca et birbirinden ayrılarak lokum gibi pişmektedir. Yaz aylarında güveç bizim yörede çok yapılmaktadır. Piştikten sonra o toprak kokusunu hiç bir şeye değişmem. Yanına pilav ve semizotundan yapılan cacık nefis bir menü olarak sunabilirsiniz. Şimdi size taş fırında güveç tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet şifa olsun. İyi günler diliyorum. 

Taş fırında güveç tarifi için gerekli malzemeler;
  • 1 kg kuzu veya dana kuşbaşı eti
  • 250 gram kemikli et 
  • 50 gram kuyruk yağı ( isteğe göre) 
  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 6 adet biber 
  • 3 adet patates
  • 250 gram taze fasulye
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Domates salçası
Taş fırında güveç tarifi yapılışı; 

Öncelikle etimizi yıkayıp, tencereye koyalım.
Taş Fırında Güveç Tarifi

Et kısık ateşte beş dakika kadar pişirelim. Suyunu çekince hafif yağla eri mühürleyelim. Mühürlediğimiz eti güvecin en alt kısımda koyalım. Patlıcanları alacalı şekilde soyalım. Ardından patatesleri soyup biraz büyük olacak şekilde küp küp doğrayalım. Domates, biber ve yeşil fasulyeleri de yıkayıp doğrayalım. Etin üzerine önce sırasıyla yeşil fasulyeyi, patatesi, biber, kuru soğanı ve sarımsağı koyalım. En sonda domatesi ilave edelim. En üste zeytinyağı ve domates salçasını bir kaseye alın salça ezilene kadar karıştıralım. Kaseye tuz ve pul biberi ve su ekleyelim güvece dökelim. En son olarak da tereyağını parça parça güvecin üzerine dizelim. Güvecin kapağına alüminyum folyo kapatarak. Taş fırına gönderebilirsiniz. Taş fırında güveç iki saatte pişmektedir. Güveç piştikten sonra geniş bir kaba güveci boşaltarak harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:09:15

Taş Fırında Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Taş Fırında Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Güveçte Sütlaç

Güveçte Sütlaç, İyi bir güveçte sütlaçta nelerin olması gerektiğini ve güveçte sütlaç için gerekli kıvamın nasıl yakalanacağını anlatacağız. Güveçte sütlaç hazırlanması oldukça kolay olan bir tatlı türüdür. Oldukça besleyici ya...

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yap...

Türlü Güveç

Türlü güveç, Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor helede odun ateşinde pişiyor ise yemede yanında yat pişmesi biraz uzun olsa da yinede kesinlikle yapın. Bugün ki tarifimiz güveçte türlü bu yemek hem çok...

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güve...

Güveçte Kaşarlı Köfte

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih...

Fırın Güveç

Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz i...

Et Sote Güveçte

Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti g...

Fırında Sebzeli Güveç

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da...

Güveç Mantar

Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü...

Mantar Güveç

Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

güveç, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018