{ "title": "Arpacık Soğanlı Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Arpacik-Soganli-Guvec-42.jpg", "date": "21.01.2024 00:55:00", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayacak. Özellikle ev hanımlarının gelen misafirlerine karşı çok kısa sürede yapacağı ve servis edebileceği arpacık soğanlı güveç içine konulacak malzemeler sayesinde de oldukça lezzetli olmaktadır. Aşağıda belirttiğimiz malzemelerin dışında sevdiğiniz bazı baharatları isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Özellikle bu yemeğe atacağınız karabiberinizin top şeklinde olması yemeğinizi daha güzel yapacaktır. Bide bu yemekte dahil yapacağınız birçok yemekte kekiği en son atmanız kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Ayrıca arpacık soğanlı güveç yanına yapacağınız bir bulgur pilavı ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Bu iki yemek birbiri ile çok güzel gideceğini ve güzel bir yemek yiyeceğinizi şimdiden garanti ederiz. Yapan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim.

Arpacık soğanlı güveç, klasik kebaplardan olan bir yemek çeşididir. Arpacık soğanlı güveçte güveç malzemeleri kendi bıraktıkları su buharı ile pişerler. Bu sebepten dolayı fazlası ile lezizdir. Dışarıdan su eklemesi yapılmaz. Arpacık soğanlı güveç yemeğinde, et seçimi kişinin kendi seçimine kalmış, kuzu veya dana eti kullanılabilir. Ben sizlere kuzu etini kullanmanızı tavsiye ederim. Pişirme kabı olarak da her tür tencere veya toprak güveç kullanılabilir. Biz bu yemeği tüpte nasıl yapacağınızı anlatacağız. Eğer mahallenizde bir fırın varsa bu fırında pişirtmeniz arpacık soğanlı güvecinizin daha güzel olmasını sağlar.

Arpacık Soğanlı Güveç Malzemeleri
Arpacık Soğanlı Güveç Nasıl Yapılır?

Arpacık soğanlı güveç yapmak için öncelikle arpacık soğanların her iki tarafı çok az kesilir ve soyulur. Arpacık soğanlarımız doğranmaz ya da ortadan ikiye kesilmez. Domateslerimizin kabukları soyulur ve de iri iri küp-küp doğranır. Sivri biberlerimizde iri şekilde halka şeklinde doğranır. Kullanacağımız etimiz biraz irice doğranır. En son olarak da sarımsaklarınız doğranır.

Şimdide geldik bu malzemelerimizi güvecimize dizmeye. Öncelikle arpacık soğanlı güveç yapacağımız güveç kabımızın bütün iç kısmı zeytinyağı ile yağlanır. Güveç tabanımızı öncelikle kuşbaşı şekilde biraz irice doğradığımız etlerimizi konulur. Etlerimizin üzerine sırası ele arpacık soğanlarımız, domatesimiz, sivri biberimiz ve sarımsağımız güzel bir şekilde yayılacak. Ardından kimyon, karabiber, kekik ve tuzumuz güvecimize serpilecek. Yapılacak son işlem ise güvecimizin üstünü sıkı bir şekilde alüminyum folyo ile kaplamak ve alüminyum folyonun orta yerine kürdan yardımı ile bir delik açmaktır. Bundan sonra arpacık soğanlı güvecimiz bir tüpün üzerine konulur ve düşük ısıda kaynamaya bırakılır. Bu şekilde yaklaşık olarak 20 ya da 25 dakika içinde arpacık soğanlı güvecimizin malzemeleri ısınmaya başlayacak. Güvecimizin ortasındaki delikten bir buhar gelmeye başladığında saatinize bakın ve o zamanın not edin. Güvecin ortasındaki delikten buhar gelmeye başladıktan sonra tüp en kısık konumuna getirilir ve bir buçuk saat kadar pişmeye bırakılır. Mükemmel şekilde pişmiş arpacık soğanlı güvecimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }