{ "title": "Ekmek Fırınında Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/ekmek-firininda-guvec.jpg", "date": "20.01.2024 15:45:12", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Ekmek Fırınında Güveç, Acı seven arkadaşlarımız için güzel bir yemek tarifi olan ekmek fırınında güveç tarifimizi bugün sizlerle paylaşacağım. Bu yemeğimizin özelliği içine su ve salça girmemesidir. Kendi suyunda pişip kırmızı rengini domates ve pul biberden alacaktır. Bu güvecimiz ekmek fırınında da pişeceği için daha çabuk pişecek ve odun ateşinde daha lezzetli olacaktır.

Ekmek Fırınında Güveç tarifi için Gerekli Olan Malzemeleri
Ekmek Fırınında Güveç tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak domates, biber, sarımsak, patlıcan ve kuyruk yağını küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz. Orta boy fırın tepsimizin en altına domateslerin yarısını döküyoruz üstüne patlıcan, biber ve sarımsakları ilave edip en üstüne kalan domateslerimizi ilave ediyoruz.

Kıymamızı tepsimizin her yerine eşit gelecek şekilde diziyoruz, üstüne kuyruk yağını bırakıyoruz ve margarini tepsinin her yerine yayıyoruz.
Bu şekilde ekmek fırınına sürüyoruz. Yemeğimize salça ve su ilave etmiyoruz domatesin kendi suyuyla pişecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }