{ "title": "Et Sote Güveçte", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Et-Sote-Guvecte-53.jpg", "date": "20.01.2024 14:56:15", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Et Sote Güveçte, Güveçte yapılan et sote tüketilen ve yapılan yemekler arasında lezzet olarak asla tartışılamaz. Bayanların çeşitli şekillerde mutfaklarında pişirdikleri etin bir de güveçte nasıl olduğunu anlatmak için gelin eti güveçte yapalım. Ayrıca herkes tarafından özellikle bayanlar tarafından yapılan ve ev halkı tarafından tüketilen güveçte etin et lezzetini ikiye katladığını bilmeyen yoktur. Evet şimdi adeta lokum kıvamına gelen güveçte et sote için gerekli malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Et Sote Güveçte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Et Sote Güveçte Nasıl Yapılır?

Et sote güveçte için alınan kuş başı etlerimizi tencere içerisine alın (Düdüklü tencere olması daha uygun olacaktır) daha sonra tencere içerisine konulan kuş başı etlerin üstüne çıkacak şekilde tenceremize su ekleyelim ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar etlerimizi haşlayalım. Daha sonra et sote güveçte için hazırlanan yeşil biber ve koru soğanımızı temizleyerek küp, küp doğrayalım. Doğranan biber ve kuru soğanımızı teflon tavamızda çok az miktar sıvı yağı ile kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra tenceremiz de haşlanan kuşbaşı etlerimiz de alarak tavamızın üzerine ilave edelim 10 dakika kadar kavuralım. Daha sonra önceden doğradığımız domatesi ve biber salçamızı da etimizin üzerine ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kavrulan malzemelerimizin üzerine son olarak tuz, karabiber, pul biber ve kekiğimizi de ilave ederek 2-3 dakika kadar daha kavurun ve ocaktan alın. Hazırlanan et sote malzemelerini hazırlamış olduğunuz güveçlerin içerisine eşit şekilde paylaştırın ve üzerine tencerede haşlanan kuşbaşı etlerin suyundan göz kararı çok fazla olmayacak şekilde güveçlerin üzerine ilave edin. Son olarak önceden 180 derecede hazırlanan fırın içerisine güveçleri yerleştir 10 dakika kadar pişirin et sote güveçte yemeğiniz hazırdır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

" } ] }