{ "title": "Etli Güveç Yemekleri", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/etli-guvec-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 18:39:20", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Etli güveç yemekleri: Güveç topraktan yapılan bir çeşit tencere gibi bir şeydir. Güveçte yapılan yemekler tencerede yapılan yemeklere göre daha lezzetli olur. Güveçte yapılan etli yemekler çok daha güzel olur. Etler tam kıvamına pişer.

Etli güveç yemekleri

Sebzeli kuşbaşılı güveç malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk başta yemeğimize soğanlarımızı kavurarak başlıyoruz. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp ocağa derin bir tava koyup orta ateşte sıvı yağda kavuruyoruz. Soğanlarımız kavrulurken etlerimizi de küçük küçük doğruyoruz. Kavrulan soğanların içine etlerimizi de atıyoruz. Birkaç dakikada öyle pişiriyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük doğrayıp etle soğanlarımızın üzerine döküp karıştırıyoruz. Kalan patates, biber ve patlıcanlarımızı da küçük küçük doğrayıp tavamızın içine döküyoruz. Sarımsakları ve baharatlarımızı da ekliyoruz. Bir iki turda bu şekilde karıştırıyoruz. Sonra içine bir su bardağı sıcak su ekliyoruz. Suyu ekledikten sonra beş dakika kadar pişiriyoruz. Son bir iki karıştırmadan sonra yemeğimizi güvece koyuyoruz. Bir kâse sıcak suyun içinde salçayı eritiyoruz. Erittiğimiz salçamızı güvecin üzerinde gezdiriyoruz. Güvecimizin üstünü folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırına yaklaşık olarak yarım saat kadar pişiriyoruz. Sebze ve etlerimizi pişip pişmediğini arada kontrol edip pişirme süresini uzatabiliriz. Pişen yemeğimizi servis tabağına alıyoruz. Yanında yoğurt ile sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }