{ "title": "Etli Patlıcan Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Etli-Patlican-Guvec-17.jpg", "date": "19.01.2024 23:05:42", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Etli Patlıcan Güveç, Doğu mutfağının en geleneksel yemeği olarak bilinen etli patlıcan güveç günümüzde de hala birçok mutfakta görebilmemiz mümkün. Özellikle tür mutfağı yarışmalarında doğunun yöresel yemeği olarak birinciliği koruyan ve tarif boyunca yapısından hiç ödün vermeyen nadide yemekler arasından seçilmiştir. Sizde tarih boyunca efsane olan bu yemeği mutfağınıza taşımak istemez misiniz? Şimdiden kolay gelsin.

Etli Patlıcan Güveç Malzemeleri
Etli Patlıcan Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda acılarının gitmesi için bekletin. Böylelikle patlıcanlar acı ise yemeğe acısını vermez. Daha sonra etleri bir kez suya tutun. Daha sonra hazırlayacağınız güvecin altına halka şeklinde soğan doğrayın ve itinayla dizin ki güvecin dibi tutmasın. Daha sonra üzerine etleri dizin ve kuyruk yağı içine doğrayın. Bu noktada bir yemek kaşığı tereyağı da eklemek iyi olur. Daha sonra üzerine sarımsakları doğrayın ve sivri biberleri şerit gibi ince uzun dilimleyin. Daha sonra patlıcanları sudan çıkararak suyunu iyice sıkın ve küp-küp doğrayarak biberlerin üzerine gelecek şekilde dizin. Daha sonra domatesleri rendeden geçirip içine tuz ve karabiber, pul biberini ekleyin ve daha sonra güvecin içine doğru dökün. En üste bir adet domatesi halka şeklinde doğrayıp güvecin üzerini kapatın. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ki buharı içine kalarak pişsin. Daha sonra güvecin kendi kapağı ile kapatın. Daha sonra önceden ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 2.5 saat pişirin. Pişirme sürecini mutlaka kontrol edin.

Önemli Not: Güveç pişirirken ayrıca su eklemenize gerek yoktur. Çünkü Güveç sebzelerin suyu ile pişer. Ocak üzerinde de güveci pişirmek mümkün ama fırın kapalı olduğu için güveç içindeki sebzeler ve etler daha özleşerek pişer.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }