{ "title": "Etli Sebzeli Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/etli-sebzeli-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 13:17:26", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yapıldığı zaman etin tadı ve güvecin o mis gibi toprak kokusu ile birleştiği zaman daha da lezzetli olur. Etli güveç yemeklerini neredeyse sevmeyen yoktur. Herkes çok sever ve her damağa hitap eder. Güveçde yapılan yemeklerin lezzeti bir yana kokusu ile de insanın aklını başından alır. Biz bugün etli sebzeli güveç yapalım. Evet güveç yemeği ağır bir yemektir. Ama yapması ve hazırlaması bir o kadar da kolaydır. Eve gelen misafirlerimiz için kurtarıcı bir yemektir. Şimdi etli sebzeli güvecimizi yapmaya başlayalım.

Etli Sebzeli Güveç malzemeleri
Etli Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

Güvecin en altına biraz sıvı yağ döküyoruz. Sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi ilave ediyoruz. Etlerin üzerine arpacık soğanları soyup ilave ediyoruz. Sonra mantarları yıkayıp, temizleyip, ortadan ikiye bölüp güvece alıyoruz. Havuçları yıkayıp küp-küp doğradıktan sonra onu da üzerlerine koyuyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup irice doğrayıp onu da ilave edelim. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, uzun bir şekilde doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyup onu da küp-küp doğrayalım ve güvece alalım. Bezelye ve sarımsakları da ekleyip, salçayı su ile eriterek üzerine gezdirelim. Tuz ve karabiberi de atıp, tereyağı en üst bölümüne doğrayalım. Sonra ağzını alüminyum folyo ile sıkı bir şekilde saralım.

Yemeği ister evde 200 derecelik fırında iki saat pişirin, isterseniz de ekmek fırınına gönderip orada pişirdin. Her türlü çok güzel oluyor. Güveç yemeğimiz piştikten sonra yanına güzel bir pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz.
" } ] }