{ "title": "Etsiz Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Etsiz-Guvec-Tarifi-58.jpg", "date": "21.01.2024 09:30:44", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Etsiz güveç tarifi: Güveç sebzeleri lezzetli ve sağlıklı pişiren, topraktan yapılan bir yemek kabıdır. Güveç yemekleri çok lezzetli olur. Dağılmadan pişer, vitaminlerini ve besin değerlerini kaybetmez. Ağza alındığı anda dağılır ve çok lezzetlidir. Uzun sürede pişer bunun nedeni hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıdır. Güveçli yemeklerin yanına salatalar, hoşaflar, yoğurt çok yakışmaktadır. Kişi sayısına ve yemek çeşidine göre güveç kapları vardır. Büyüklükleri buna göre değişir. Ana yemeklerin neredeyse tamamı, her yemek güveçte pişebilir. Güveçte pişen yemeğin lezzeti tenceredeki yemeğe göre daha lezzetlidir. Yanında soğan ve pilav ile hoş bir sunum ile servis edilebilir.

Etsiz güveç tarifi malzemeleri
Etsiz güveç tarifi nasıl yapılır?

Domates, havuç, kabak, patlıcan, sarımsak, patates, kırmızı biber, yeşil biber iyice yıkanır ve küp doğranır. Güvece yağ koyulur ve doğranmış sebzeler yağda hafif kavrulur. Üzerine tereyağı koyulur ve baharatlar serpilir. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilir. Ağzı folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar pişirilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Peynir eriyince Sıcak bir şekilde servis edilir. Sunum için yanında pirinç pilavı, közlenmiş domates ve biberde ayrı bir şıklık ve lezzet katar.
" } ] }