{ "title": "Fırın Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/firin-guvec.jpg", "date": "20.01.2024 18:20:36", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Fırın güveç, fırında güveç en sevilen ve en pratik yemek tariflerindendir. Sebzelerinin ve iç malzemesinin hazırlanıp fırına verilmesi ile yemeğiniz hazır. Tabi içeriğindeki malzemelerin sosunu hazırlamak doğramak işten sayılmaz ise. Fırın güveç çeşitli sebzeler et, tavuk ve mantar ile yapılabilir. Hepsinde de çok güzel tatlar elde edilir. Et ile yapıldığında ana sebze olarak patlıcan kullanılırken tavuk ile yapıldığında patates kullanılır. Yine domates biber soğan da kullanılan sebzelerdendir. Fırın güveç evde kendi fırınlarınızda pişirebileceğiniz gibi ekmek fırınlarında da pişirilir. Pilavların yanına çok yakışan yemek türlerinden biridir. Sade sebze ile hazırlanarak diyet yapanlar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Çok sevilen fırın güveç tariflerinden birine bakalım.

Fırın güveç yapımı için gerekli malzemeler
Fırın güveç nasıl yapılır?

Fırın güveç yapımı için ilk olarak tüm sebzeler yıkanır. Tavuk butları bıçak ile birer kestik atılarak güvecin en alt kısmına yerleştirilir. Üzerine ise arpacık soğanlar soyulup atılır. Ardından patatesler soyulur ve dilimlenir. Biber ve domateslerde iri bir şekilde doğranır ve bir kaba alınır. Sarımsaklarsa soyularak bu kaba eklenir. Malzemeler harmanlanır ve güvece yerleştirilir. Üzerine sosu için sıvı yağ salça karabiber ve tuz bir kâseye alınır ve üzerine bir su bardağı su eklenir. İyice çırpılır güvece ilave edilir. Güvecin kapağı var ise kapağı kapatılır kapak yok ise alüminyum folyo çekilerek fırına verilir. Evde pişirecekseniz iki yüz derece fırın kullanabilirsiniz. Kırk dakika pişirip ardından üzerinde bulunan kapak varsa kapağı açın yok ise folyoyu açın ki biraz kızarsın. 15 dakikada böyle pişirdikten sonra fırından alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }