{ "title": "Fırında Dana Etli Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Firinda-Dana-Etli-Guvec-Tarifi-21.jpg", "date": "21.01.2024 16:40:33", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi, Dana etinin sebzeler ile özleşerek piştiği ve toprağın doğal yapısı ile hazırlanan ve mis gibi toprak kokusu ile pişen güveç yemeğinin tadını ve lezzetini bilmeyen yoktur. Geçmişi Osmanlı Türk Mutfağına dayanan ve günümüze kadar atalarımızdan bugünlere kadar gelen güveç yemeğinin sebzelerin içindeki vitamini kaybettirmeden pişirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Sağlıklı bir yaşam ve beslenme için gerekli olan şartlardan biri de toprak yapısından oluşan güveçtir. Şimdi sizlerle Fırında Dana Etli Güveç tarifini paylaşıyorum. Şimdiden Kolay Gelsin.

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Malzemeleri
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

Dana etini öncelikle geniş bir tencereye alıp yıkayalım ve suyunu çok süzmeden kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Daha sonra sebzeleri ince ince şerit şeklinde doğrayarak bir tavaya alıp sote edin. Daha sonra güveç içine tereyağını ve biraz sıvı yağını döküp, Üzerine küçük yemeklik soğanları doğrayıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra sote ettiğiniz biberleri ekleyin ve üzerine pişen etleri kalan suyu ile dökün. Daha sonra sıcak su içine domates salçasını ve biber salçası koyup içinde eritin ve daha sonra güvecin içine dökün. Daha sonra tuzunu, karabiberini, kekik ve toz kırmızı biberini ekleyerek üzerini folyo kâğıdı ile sarın. Daha sonra varsa güveç kapağını da kapatarak, daha önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar yani suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken ve üzeri kızaran güvecin üzerine bir yemek kaşığı daha tereyağı ekledikten sonra tekrar fırına verin ve birkaç dakika kadar daha tereyağı eriyene kadar fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp şık servis kabına dökerek sıcak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }