{ "title": "Fırında Etli Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/firinda-etli-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 21:15:25", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Fırında Etli Güveç, Fırında etli güveç akşam yemeğine gelecek misafirleriniz için yapılabilecek oldukça lezzetli ve yapımı ile de pratik bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Şimdi fırında etli güvecin nasıl yapıldığını sizlerle paylaşalım.

Fırında Etli Güveç Tarifinin Malzemeleri
Fırında Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanı soyup istediğiniz şekilde dilimleyin. Sonra patlıcan ve patatesleri de büyük bir şekilde küp-küp doğrayın. Ardından bir tencere içerisinde az bir yağ ile dana kuşbaşı etleri kavurmaya başlıyoruz. Kavurma işlemi etler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar devam edin. Daha sonra kuru soğanları ekleyip biraz da o şekilde kavurma işlemine devam edip salçayı, küp-küp doğranmış patates, patlıcan ve biberleri de ilave edip sebzeleri de kavurup bütün malzemeleri güvecin içerisine boşaltın ve iki su bardağı sıcak su ilave ederek yemeğin üzerine parçalar halinde tereyağı koyun ve güvecin ağzını folyo ile kaplayın çatal yardımı ile birkaç delik açın. Bu işlem sayesinde yemek hava alarak pişecektir. Yemek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atılır ve yaklaşık olarak bir veya bir buçuk saat kadar piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }