{ "title": "Fırında Güveçte Mantar", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/firinda-guvecte-mantar.jpg", "date": "23.01.2024 03:18:17", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "
Fırında güveç mantar, Mantar sevenler için enfes bir yemek tarifidir. Fırında güveç mandar oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. Her mevsim yapıla bilinecek hafif bir yemektir. Birçok kişi mantarı geçitli yemeklerde kullanır fakat güveçte mantar yaptığımız bütün mantar yemeklerinin içerisinde en lezzetlisidir. Hazırladığımız mantar güveçleri kocaman bir güveç yerine tek kişilik küçük güveçleri koyupta pişirebiliriz. Bu şekilde hem şık bir sunum hem de kolay servis yapma imkânımız olur. Tek porsiyonluk güveçlerde hazırladığımız mantarı ramazan ayında iftar yemeklerinde misafirlerinize orbanın ardından ikram edebileceğiniz bir yemektir. Benim yemeğe davet ettiğim misafirlere ve aileme sıkça yaptığım fırında güveç mantar tarifini sizlerle paylaşıyorum ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Fırında güveç mantar tarifi için gerekli malzemeler
Fırında güveç mantar nasıl yapılır?

Öncelikle mantarları bol suda yıkayıp limonlu suya koyuyoruz. Ocağa koyduğumuz tavaya tereyağını koyuyoruz ardından iri iri doğradığımız biberleri ve kuru soğanları ekliyoruz onlar kavrulurken biz mantarları limonlu sudan çıkartıp doğruyoruz. Söğüş şeklinde doğradığımız mantarları da tavaya koyup diğer sebzelerle birlikte kavuruyoruz. Daha sonra domatesleri ekleyip birkaç dakika daha pişiriyoruz. Son olarak da tuz, kara biber, pul biber ve ince ince kıydığımız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız mantarları tek porsiyonluk güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Yaklaşık 6 adet tek porsiyonluk güveç olacaktır. Daha sonra mantarların üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serpiyoruz. Mantarların üzeri kapanacak şekilde olması yeterlidir. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kaşar eriyip üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Denediğinizde beğeneceğinizden emin olduğum fırında güveç mantar tarife uyduğunuz taktirde %100 lezzetli olacaktır oldukça da pratik bir tariftir şimdiden.

Afiyet olsun.

" } ] }