{ "title": "Fırında Güveçte Tavuk", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/firinda-guvecte-tavuk.jpg", "date": "20.01.2024 17:17:44", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Fırında Güveçte Tavuk, Etli yemekler her mutfakta yapılır. Türk mutfağında en çok kırmızı et tüketilmektedir. Kırmızı etin tadı vazgeçilmezdir ama beyaz et de tüketmememiz gerekir. Hem beyaz et, kırmızı etten daha ucuzdur. Beyaz etinde lezzeti çok güzel olur. Tavuk etiyle de çeşit çeşit yemekler yapılır. Hepsi de birbirinden lezzetli olur. Güveç denildiği zaman aklımıza en ilk kırmızı et ile yapılan yemekler gelir. Biz bugün değişik olarak tavuklu güveç yapalım.

Fırında güveçte tavuk malzemeler
Beşamel sos için
Fırında güveçte tavuk nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım ve bir tencerenin içine sıvı yağ ekleyerek, tavuk etlerini üzerine ekleyelim. Sonra ocağa alıp kavurmaya başlayalım. Sarımsakların ve soğanların kabuğunu soyup küp-küp doğrayalım ve etin üzerine ilave edelim. Kavurma işlemine devam edelim. Sonra havuçları da küp-küp doğrayıp üzerine ilave edelim. Mantarları da temizleyip irice doğrayalım, kırmızı biberleri de küp-küp doğrayıp tencereye alalım. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım, bezelyeyi de alıp içine ilave edelim. Son olarak karabiber ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edelim. Biraz pişirdikten sonra ocağı kapatalım.

Bir fırın tepsisinin içine minik güveç kaplarımızı dizelim. Sonra da hazırladığımız tavuğu içine eşit miktarda koyalım. Sonra beşamel sosu hazırlayalım. Beşamel sos için tereyağı bir tencereye koyalım, sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine yavaş yavaş sütünü döküp karıştırarak pişirelim. Sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyelim. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım ve tavuğun üzerine dökelim. Daha sonra peynirleri de eşit miktarda güvecin üzerine bırakalım. 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra sıcak iken servis yapalım.
" } ] }