{ "title": "Fırında Karides Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/firinda-karides-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 08:40:50", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Fırında Karides Güveç, Deniz ürünü olan karidesi bir de güveçte denemenizi tavsiye ediyorum. Beğenerek yiyeceğiniz bir tarif. Deneyenler tarafından oldukça beğenilen bu tarifin de yapımı oldukça kolaydır. Şimdi fırında karides güvecin nasıl yapıldığını tarif edelim.

Fırında Karides Güveç Tarifinin Malzemeleri
Fırında Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak karidesleri temizleyin. Daha sonra uygun bir tencere içerisine zeytinyağı ve tereyağı ilave edilir ve sırası ile küçük küçük doğranmış kuru soğan, sarımsak ve biberler ilave edilir ve orta ateşte kavrulmaya bırakılır. Ardından orta büyüklükte isteğinize göre doğranmış mantarlar ilave edilerek kavrulma işlemi mantarların diriliği gidene kadar yaklaşık olarak beş dakika devam edilir. Sonra üzerine karidesler ilave edilir ve karidesler beyazlaşana kadar pişilir. Yaklaşık olarak üç dakika kadar kavrulur. Kabukları soyulmuş ve küp-küp doğranmış domatesler, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Bundan sonra ocağın ısısı biraz daha yükseltilir ve malzemeler kaynamaya başladıktan sonra ocağın ısısı düşürülür ve domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemi devam eder ve sonra ocağın altı kapatılır. Pişmiş olan malzemeler güveçlerin içerisine pay edilir ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına güveçler atılır. Kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar fırında pişirme işlemi devam eder. Sıcak iken servis edin.

Afiyet olsun.

" } ] }