{ "title": "Fırında Kaşarlı Tavuk Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/firinda-kasarli-tavuk-guvec.jpg", "date": "21.01.2024 15:37:00", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı tavuk güveç, Fırın yemekleri hepimizin sürekli yaptığı yemeklerdir. Özellikle de güveçte yaptığımız yemekler. Hem fırın lezzeti hem de güvecin lezzeti bir araya gelince yapılan yemek daha bir mükemmel oluyor bence. Fırın yemeğine bence en çok yakışan tavuktur ve tavuk ile kaşarı da çok sevdiğim için bugün tavuklu kaşarlı güveç tarifi vereceğim.

Fırında kaşarlı tavuk güveç için gerekli olan malzemeler
Fırında Kaşarlı Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

Güvecimiz için ilk olarak tavukları küp-küp doğruyoruz. Doğradıktan sonra bir tavaya koyun ve hiçbir şey eklemeden tavuklar suyunu salıp tekrar kendi suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra soğanı yemeklik yani küp şeklinde doğrayın ve tavuklar ile renkleri değişene kadar pişirin. Tavuklar ve soğan biraz sotelendikten sonra kırmızı ve yeşil biberi doğrayın. Biraz da biberleri soteledikten sonra domatesi ve sarımsağı doğrayıp ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup öyle doğrayın ki piştiği zaman kabukları ağzınıza gelip sizi rahatsız etmesin. Tüm malzemeleri soteledikten sonra suyunu salçasını ve baharatları ekleyin ve birkaç dakika bu şekilde soteleyin. En son olarak sotelediğimiz malzemeleri güveçlere koyduktan sonra 180 derecelik fırında yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine kaşar dilimlerini koyup birkaç dakika yani kaşar peyniri eriyip rengi biraz kızarıncaya kadar fırında kalsın. Kaşarlı tavuk güvecimiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }