{ "title": "Güveç İlk Kullanımı", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvec-ilk-kullanimi.jpg", "date": "20.01.2024 03:36:04", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde üretilir. Özellikle ilk kez kullanacağınız güveci bazı işlemlerden geçirmelisiniz. Hepimizin bildiği gibi güveçler sırlı ve sırsız olarak satışa sunuluyor. Ancak sırlı olanlarda sıvıyla temasta bu maddelerin erimemesi için bazen kurşun kullanıldığı da oluyor. Bu nedenle bunları fazla tercih etmemeniz ya da sağlıklı maddelerle sırlanmış olanları kullanmanız gerekir. Güveç yemeklerinde esas lezzeti sırsız olanlardan alabilirsiniz. Ancak bunları aldığınızda, güveç ilk kullanımı için bazı hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı sizlerle paylaşmak istedik. Umarız güvecinizle lezzetli yemekler yaparsınız.