{ "title": "Güveç Kebabı", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvec-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 09:43:03", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Güveç kebabı, Özel yemeklerde, iftar sofralarında ya da sade bir akşam yemeği için tercih edilebilecek ana yemeklerden biridir. Güveç yemekleri lezzet bakımından tencere yemeklerine nazaran daha hoştur. Bu nedenle de özel günlerde daha fazla tercih edilir. Daha önce hiç güveç kebabı denememişseniz bu tarifimizi mutlaka değerlendirmelisiniz. Güveç kebabı nasıl yapılıyor gelin hep birlikte yapalım.

Güveç kebabı için gerekli malzemeler.
Sos için
Güveçte kebap nasıl yapılır?

Güveç kebabı için ilk önce kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Patates, patlıcan ve domatesin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Yeşil ve kırmızı biber diğer sebzelere uygun doğranır. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ ve tereyağı koyularak ısıtılır. Isınan yağların üzerine doğranan kuru soğan eklenip, soğanların kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış et eklenir ve et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine sırasıyla doğranan patlıcan, patates ve biberler eklenerek harmanlanır. Ardından domatesler, bezelye, sarımsak, baharatlar ve tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir süre kavrulduktan sonra ocaktan alınarak karışım güveçlere paylaştırılır. Güveç kebabının sosu için domates salçası ve biber salçası bir kâsenin içine alınarak üzerine sıcak su eklenir. Salçalar sıcak su ile açılır ve güveçlere paylaştırılır. Fırın 200-250 dereceye ayarlanıp ısıtılır ve güveçler fırına verilir. Yaklaşık 30-45 dakika fırınlandıktan sonra fırından alınır. Yanında tercihen pirinç pilavı ile sıcak olacak şekilde servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }