{ "title": "Güveç Mangal", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Guvec-Mangal-32.jpg", "date": "20.01.2024 17:41:50", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Güveç mangal, Son derece lezzetli olan güveç mangal yemeği emekli ve uzun süren bir tariftir. Eğer sizde bu lezzetli yemeği yapmak istiyorsanız, sabırlı olmanız gerekir. Önemli misafirler için ağır bir yemek olarak tercih edilebilir. Öte yandan bahçeli bir eviniz varsa ya da piknikte tüp, ocak gibi yemeği pişirebilecek bir şey yoksa tercih edilebilir. Güveç mangal ağır ağır ve ateş közü üzerinde toprak kapta piştiği için çok lezzetli ve sağlıklıdır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer püf noktası ise güveç mangal yemeği hazırlarken kullanacağınız etin dana ya da kuzu eti olmasıdır. Dana ve kuzu eti güveç mangalda daha çabuk pişer, yumuşacık olur. Güveç mangal yaparken öncelikle mangal yapar gibi bol miktarda ateş yakın ve köz haline getirin. Pişireceğiniz bölgeyi güvecin boyutuna uygun olarak hazırlayın. Altındaki ateşin çok harlı olmamasına ve mangal güvecin dibinin tutmamasına dikkat edin. Şimdi birlikte güveç mangal yemeği hazırlığına geçelim.