{ "title": "Güveç Mantar", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvec-mantar.jpg", "date": "20.01.2024 07:42:59", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Güveç Mantar, Mantar sevenler için tercih edilebilecek ve deneyenler tarafından oldukça beğenilen bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Mantar güveç tarifi diyet yapan insanlar tarafından da akşam yemeklerinde tercih edilebilir çünkü kalorisi diğer yemeklere nazaran düşüktür. Şimdi mantar güveç tarifini ve nasıl yapıldığına geçelim.

Güveç Mantar Malzemeleri
Güveç Mantar Nasıl Yapılır?

Mantarlar iyice yıkanır ve kâğıt havlu ile suyu alınır. İnce ince doğranmış olan soğan ve sarımsaklar sıvı yağ ile iyice kavrulur. Daha sonra ince ince doğramış olduğunuz mantarları da ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Ardından yeşil biberleri ve kabukları soyulmuş domatesleri de doğradıktan sonra kavrulmakta olan mantarları üzerine ekleyin ve biraz daha kavurun. Son olarak damak tadınıza göre tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave ederek iki dakika kadar kavurun ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelen mantarlı karışımı kişi sayısına göre güveçlere paylaştırın üzerine de kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin ve sıcak iken servis edin.
" } ] }