{ "title": "Güveç Pide", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvec-pide.jpg", "date": "22.01.2024 00:10:43", "author": "şahideyumlu", "article": [ { "article": "
Güveç pide, sizin evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve sevdiklerinize sunacağınız bir pide çeşididir. Çok lezzetli, sağlıklı, bol vitaminli bir mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucu bir yemektir. Güveçte pide besleyicidir. Yedikten sonra enerji verir. İlk önce gözünüze, sonra da tadıyla mideye hitap ediyor. Başta büyüklerin, sonra da çocukların iştahla yiyebileceği, çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz ve ikram edebileceğiniz çok güzel, tadıyla da muhteşem bir menü dür. Türk mutfağımızın vazgeçilmez bir yemeğidir. Yanında çoban salatası da güzel gider tabi bu benim önerim siz isterseniz başka salata da yapabilirsiniz. O sizin zevkinize kalmış. Milli içeceğimiz ayran da yanında çok güzel gider. Bu tarzda çok tercih ediliyor. Pidelerin çok fazla çeşidi vardır, ama güveç pide daha çok tercih edilen bir yemektir. Özellikle özel günlerinizde, mevlitler de ramazan aylarında davetlerde ikram edilen ve bu günlerde sıkça yapılan bir tür pide çeşididir.

Güveç pidenin malzemeleri
Güveç pidenin iç malzemeleri
Güveç pide nasıl yapılır?

Öncelikle hamurumuzu yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine birer birer alalım. Sonra da unu dikkatli bir şekilde etrafa dökmeden yavaş yavaş kabın içine ekleyelim. Ele yapışmayacak bir şekilde yani kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edelim ve hamurumuzu bir köşeye indirelim. Daha sonra içine koyacağımız malzemelerini hazırlayalım. İç harcı için soğanı çok ufak bir şekilde, yani incecik doğrayalım büyük ufatmayalım. Önce soğanı sonra kıymayı bir kaba alıp birleştirelim ve bunları biraz karıştıralım. Daha sonra içine rendelediğimiz domatesi ve biraz ufak doğradığımız maydanozu da ekleyelim. İçine baharatları ve de tuzu ekleyelim bunların hepsini karıştıralım. Domates çok sulu ise suyunu süzelim. Daha sonra hazırladığımız hamuru on tane yumak ayıralım. Her bir yumağı oklava yardımıyla biraz açıp uzunlamasına yaşça inceltiyoruz. Çok da ince olmasın. Yaklaşık bir santim olana kadar açalım. İsterseniz yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dağılmadan dikkatlice dizelim. Üzeri için hazırladığımız kıymalı harçtan doldurduktan sonra fırına verelim. Pidelerin altını hafif kızarttıktan hemen sonra fırından çıkaralım. Eğer üstünün kızarmasını beklerseniz hamuru çok sert olur. Altını kontrol edip hafifçe sarardığında çıkartabiliriz. Pideyi fırından çıkarttığınızda sıcakken üstüne ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcakken servis edelim. Ben bu lezzetli yemeği sevdiğim insanlara yaptım onlar beğendiler. Sizde isterseniz güveçte pideyi deneyin beğeneceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }