{ "title": "Güveç Türlü Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvec-turlu-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 22:51:52", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Güveç türlü tarifi, Sebze birçok yemek çeşidinde yer alan oldukça vitaminli bir besindir. Çeşitli sebzeleri çeşitli yemeklerde kullandığımız gibi sadece sebzeden yemek yapabiliriz ya da birçok sebzeyi bir araya getirip türlü yapabiliriz. Türlü yemeğini seven birçok kişinin olduğunu tahmin ediyorum ve türlü yemeğini bir kerede güveçte denemenizi tavsiye ediyorum. Dilerseniz içine bir miktar kuzu eti ve bol çeşitli sebzelerle oldukça vitaminli bir güveç türlü yapabilirsiniz. Sorun güveçte türlü nasıl hazırlanır ise onu da sizlerle paylaştığım tarife göre hazırlayabilirsiniz.

Güveç türlü için gerekli malzemeler
Güveç Türlü Nasıl Yapılır?

Öncelikle Güveci tertemiz yıkayıp kuruluyoruz. Ardından soyup ince ince söğüş olarak doğradığımız soğanları güvecin alt kısmına diziyoruz ardından kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri dizip etlere geçiyoruz. Etleri bir güzel yıkayıp doğradığımız domateslerin üzerine diziyoruz. Daha sonra temizleyip doğradığımız taze fasulyeleri yıkayıp etlerin üzerine diziyoruz. Sırayla dizdiğimiz sebzelerde sıra patlıcana geldi çizgi çizgi soyup kup kup doğradığımız patlıcanları taze fasulyenin üzerine diziyoruz. Bu arada sivri biberleri ve sarımsakları dizdiğimiz sebzelerin aralarına doğrayarak serpiyoruz. Dörde bölük küp-küp doğradığımız kabakları dizip patateslere geçiyoruz. Soyup doğradığımız patatesleri dizince sosunu hazırlıyoruz. Sosu için derin bir kâseye bir fincan yağı, biber ve domates salçalarını, kara biberi, pul biberi, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu güveçteki sebzelerin üzerine gezdirip sos kasesine 1,5 su bardağı suyu koyuyoruz ve onu da güvece döküyoruz. Son olarak dilerseniz halka şeklinde dilimlediğiniz domatesleri güveçteki sebzelerin üzerine dizip varsa güvecin kendi kapağı ile yoksa folyo ile güvecin ağzını kapatıyoruz. Mümkünse taç pişirim fırınlarına gönderip güveç türlüyü orada pişirebilirsiniz mümkün değilse evde ocakta veya fırında pişirebilirsiniz. Ocak pişirecekseniz kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirmeniz gerekecektir. Fırında pişirim için 200 derece fırında 2 saat pişirmelisiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }