{ "title": "Güveç Yemekleri", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Guvec-Yemekleri-23.jpg", "date": "20.01.2024 15:27:39", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Güveç yemekleri, yemek pişirmek için kullanılan, ağzı geniş, topraktan yapılmış bir pişirme kabı olan güveç ile farklı yemekler pişirilebilir. Etli, tavuklu, sebzeli ya da balık yemekleri yapılabilir. Bunların yanı sıra pilav gibi yemek çeşitlerinin pişirilmesinde de güveç kullanılabilir. Çorum, Kayseri, Kütahya, Sivas, Afyon, Balıkesir, Beypazarı gibi bölgelerde güveç yemekleri yaygın şekilde yapılmaktadır. Güveç yemekleri özel günlerde ana yemek olarak tercih edilebilir. Malzemeler önceden bir tencerede pişirilip güvece yerleştirildiğinde kısa sürede pişmesi sağlanabilir. Ancak eğer malzemeler direkt olarak güvece konulup, pişecekse en az 5 saat kısık ateşte ya da fırında pişmesi gerekebilir. Bu süre kullanılan malzemelerin pişme süresine bağlı olarak değişebilir.