{ "title": "Güveçte Et Sote", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-et-sote.jpg", "date": "21.01.2024 11:15:32", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugün de güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz. Hemen tarifimi vermeye başlayayım. Şimdiden kolay gelsin.

Güveçte Et Sote tarifi için Gerekli Olan Malzemeleri
Güveçte Et Sote tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle kuşbaşı doğradığınız eti düdüklü tencereye alın üzerine etleri geçecek şekilde su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayın. Tavanın içerisine çok az sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış yeşil biberi ve kuru soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine kuşbaşı haşladığınız eti ilave edin. Üzerine kapak kapatıp 5 dakika kavurun. Doğradığınız domatesi ve salçayı ilave edin, baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavurup ocaktan alın.

Güveçlerin içerisine sotelemiş olduğunuz etleri paylaştırın. Haşlanmış etten kalan et suyunu biraz üzerlerine dökün. 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika bekletin ve servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }