{ "title": "Güveçte Etli Kuru Fasulye", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Guvecte-Etli-Kuru-Fasulye-92.JPG", "date": "18.01.2024 22:20:42", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Güveçte etli kuru fasulye, özellikle kış geldiğinde severek yiyeceğiniz tarifler arasındadır. Kuru fasulye her evde pişer. Genellikle tencerede yaptığımız bu yemeği mutlaka güveçte de denemelisiniz. Güveç yemeklerinin kendine has bir lezzeti oluyor. Özel killi bir topraktan yapılmış, içi çoğunlukla sırlı olan bu pişirme kapları hem tencere boyutunda hem de küçük tek kişilik, iki kişilik boyutlarda olabiliyor. Kuru fasulye için tencere boyunu tercih etmelisiniz. Aslında bu tarifin normal tencerede pişirdiğiniz kuru fasulyeden pek bir farkı yok. Ancak güveçten kaynaklanan özel bir lezzeti var. Yanına pilavı da eksik etmediğinizde mükemmel bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Şimdi yemeği hep birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.