{ "title": "Güveçte Etli Kuru Fasulye", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Guvecte-Etli-Kuru-Fasulye-92.JPG", "date": "18.01.2024 22:20:42", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Güveçte etli kuru fasulye, özellikle kış geldiğinde severek yiyeceğiniz tarifler arasındadır. Kuru fasulye her evde pişer. Genellikle tencerede yaptığımız bu yemeği mutlaka güveçte de denemelisiniz. Güveç yemeklerinin kendine has bir lezzeti oluyor. Özel killi bir topraktan yapılmış, içi çoğunlukla sırlı olan bu pişirme kapları hem tencere boyutunda hem de küçük tek kişilik, iki kişilik boyutlarda olabiliyor. Kuru fasulye için tencere boyunu tercih etmelisiniz. Aslında bu tarifin normal tencerede pişirdiğiniz kuru fasulyeden pek bir farkı yok. Ancak güveçten kaynaklanan özel bir lezzeti var. Yanına pilavı da eksik etmediğinizde mükemmel bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Şimdi yemeği hep birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Güveçte etli kuru fasulye için gerekli malzemeler
Güveçte etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulyeleri akşamdan ılık suyun içinde ıslatırsanız, yemeğinizi daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Fasulyeyi ıslattığınız suyun içine biraz tuz atmayı unutmayın. Böylece daha lezzetli olacaktır. Ertesi gün kuru fasulyenin suyunu değiştirin ve tencerede haşlayın. Ancak fasulyeler dağılmayacak kadar biraz diri şekilde haşlamalısınız. Piştiğinde tencereyi süzmeden kenarda bekletin. Suyunu süzdüğünüz takdirde kabukları çatlar.

Şimdi güvecin içine zeytinyağını koyarak ocakta kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberleri atın. Biraz kavrulunca kuşbaşı eti içine atarak birlikte kavurmaya devam edin. Et suyunu salıp çektiğinde, yemeğin salçasını da koyarak pişirin. Domatesleri küp doğrayarak ilave edin. Bu aşamada kuru fasulyeyi süzerek, güvecin içine alabilirsiniz. Göz kararı içine sıcak suyunu da ilave ettiğinizde kaynamasını bekleyin. Güvecin altını kısarak, kapağını kapatın. İsterseniz kapaktan önce alüminyum folyo koyarak hava almasına engel olun. Bu şekilde yemeğiniz daha iyi pişecektir. Güveçte etli kuru fasulye ocakta kısık ateşte en az 50 dakika kadar pişsin. Daha sonra sıcak olarak pilavla birlikte, yanında turşu ile ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }