{ "title": "Güveçte Etli Türlü", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Guvecte-Etli-Turlu-29.jpg", "date": "21.01.2024 03:08:15", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güveciniziilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fırında içinde fırınlayın.

Güveçte Etli Türlü Malzemeleri
Güveçte Etli Türlü Nasıl Yapılır?

Öncelikle güvecinizi ocağın üzerine koyarak başlayabilirsiniz. Zeytinyağının içinde etleri ara ara karıştırarak bir güzel kavurun. Soğanları yarım ay biçiminde ince ince kıyın. Etlerin üzerine dizin. Havucu yuvarlak ve ince bir şeklinde doğrayıp, soğanların üzerine dizin. Daha sonra fasulyeleri havucun üzerine serin. Bu arada domateslerin de kabuklarını soyarak, yemeklik olarak doğrayın ve güvecinizin içine birkaç diş sarımsağı ikiye bölerek yarısını şimdi koyun. İçine biraz tuz, karabiber ve kimyon serpiştirin.

Doğradığınız domateslerin yarısını güveçte etli türlü yemeğinizin içine boşaltın. Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, ikiye kesin, yarım ay biçiminde halka şeklinde doğrayın. Bu patlıcanları da domateslerin üzerine dizerek işleme devam edin. Patatesleri de halka şeklinde keserek patlıcanların üzerine sıralayabilirsiniz. Daha sonra kabağın kabuklarını soyun ve onu da güvecin üzerine dizin. Kalan sarımsaklı domatesleri de içine dökerek, bastırın. Biberleri de ikiye kesin güveçte etli türlünün en üst katına sıralayın. Biraz daha tuz ve baharat ekleyin.
1 yemek kaşığı dolusu salçayı 1 su bardağı sıcak su ile eritip, güveçte etli türlünün üzerine dökün ve kapağını sıkıca kapattın.

Dikkat edilecek bir nokta var, eğer yemeğin suyu taşacak olursa, biraz kapağı aralayabilirsiniz. Suyunu biraz çektikten sonra yine kapağı sımsıkı kapatın ve ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }