{ "title": "Güveçte Kaşarlı Tavuk", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-kasarli-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 23:41:44", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Güveçte Kaşarlı Tavuk, Güveç yemeği Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Hemen hemen bütün yemek tariflerine hitap eden güveç tarifleri arasında en çok tercih edilen güveçte tavuk kaşar peyniri ile daha lezzetli olmaktadır. Güveçte kaşarlı tavuk yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Aynı zamanda güveçte kaşarlı tavuk yemeği sunum açısından da çok şık görünmektedir. Yanında pilav ile sevdiklerinize ikram edebileceğiniz güveçte kaşarlı tavuk tarifi şu şekildedir;

Güveçte Kaşarlı Tavuk malzemeleri
Güveçte Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle göğüsleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Doğradıktan sonra küçük bir tavanın içinde suyunu çekene kadar kavurun. Göğüsler tavada suyunu çekerken arada karıştırın. Sizde o sırada soğanları soyun ve küp-küp doğrayın. Daha sonra biberleri de temizleyip küçük küçük doğrayın. Daha sonra domatesleri de doğrayarak hazırlayın. Suyunu çeken tavuklara ilk öncelikle soğanları ilave ederek karıştırın. Daha sonra bir miktar yağ ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanları biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ilave ederek karıştırın. Biberlerin ardından doğradığınız domatesleri ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri ilave ettikten sonra malzemelerin çiğliği gidene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra 1,5 su bardağı su ve baharatlarını ekleyerek pişirin. Malzemeler piştikten sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra malzemeleri güvece yerleştirin. Güvece yerleştirdikten sonra güveçleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına koyun ve pişirin. Piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }