{ "title": "Güveçte Köfte", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 08:52:37", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Güveçte Köfte, köfte herkes tarafından en çok sevilerek ve sık olarak tüketilen gıda maddelerinin başında gelmektedir. Aslında köfte genellikle kızartarak ve ekmek arası olarak tercih edilmektedir. Fakat kızartmak ne kadar doğrudur ve besleyicidir orası tartışılır. Ama fırında küçük güveç kaplarda ya da büyük güveç içerisinde pişirip üzerine kaşar peyniri eklediğiniz zaman fırında köfte çok daha lezzetli bir yemek olacaktır. Her kişinin elinin lezzeti ve tarifi farklı olduğu için hazırladığı köfteler de farklı olacaktır. Genellikle dışarıda köfte tüketen kişiler tat konusunda biraz sıkıntı çekerler. Çünkü ya annelerinin ya da babaannelerinin hazırlamış olduğu köftenin tadı onlar için daha caziptir. Ayrıca protein açısından ve tat bakımından oldukça lezzetlidir. Fırında köfteyi isterseniz sade ve yanında sadece patates eşliğinde yapabileceğiniz gibi farklı lezzetlerde değişik salçalı ya da domatesli soslarla da hazırlayabilirsiniz. Yapımı ve pişirmesi oldukça pratik olan bu yemek özellikle çalışan pek çok Hanım için akşam yemeklerinde büyük kolaylık sağlamaktadır. Hem göze hitap eden hem de tadıyla sizi cezbeden bu müthiş lezzeti mutlaka sevdiklerinize ve ailenize hazırlayarak hep beraber güzel bir akşam yemeğinde paylaşabilirsiniz.

Güveçte Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Güveçte Köfte Nasıl Yapılır?

İlk önce köfteleri hazırlamakla başlayalım. Yoğurma kabının içerisine önce kıymayı, sonra kuru soğanı küçük ve ince şekilde doğrayın. İsterseniz rende yapabilirsiniz ancak soğanın kokusu köftenin içerisinde yoğun olarak kalıyor. Daha sonra sarımsaklarla maydanozu da ince bir şekilde kıydıktan sonra harcın içerisine ekleyelim. En son ekmek içi, kırmızı pul biber, karabiber, tuzunu ekledikten sonra bütün malzemeler birbiriyle özleşene kadar çok sıkmadan yoğuralım ve küçük köfteler hazırlayalım. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Ardından patateslerin kabuklarını soyalım ve küp gibi doğrayalım. Biber ve domatesleri de aynı küp şeklinde doğrayarak hazırlayalım ve dinlenmiş olan köfteleri buzdolabından çıkaralım. Bütün malzemeleri çok az sıvı yağda kızartıyoruz. Eğer küçük porsiyon güveç kullanacaksanız içerisine 3-4 köfte domates, patates ve biber şeklinde koyabilirsiniz. Ancak büyük güveç kullanacaksanız bütün malzemelerin hepsini bir arada koyarak yerleştirin. En son üzerine salçalı su hazırlayalım ve gezdirelim. Fırını 200 dereceye ayarlayalım ve güveçleri fırına verelim. Köftelerin üzeri hafif kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peyniri üzerine gezdirelim ve eriyip kızarınca yemeğimizi fırından alalım ve sunum için hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }