{ "title": "Güveçte Mantar Sote", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-mantar-sote-39.jpg", "date": "20.01.2024 07:45:18", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Güveçte Mantar Sote, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan güveçte mantar sote sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayacak. Özellikle ev hanımlarının gelen misafirlerine karşı çok kısa sürede yapacağı ve servis edebileceği güveçte mantar sote içine konulacak malzemeler sayesinde de oldukça lezzetli olmaktadır. Aşağıda belirttiğimiz malzemelerin dışında sevdiğiniz bazı baharatları isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Özellikle bu yemeğe atacağınız karabiberinizin top şeklinde olması yemeğinizi daha güzel yapacaktır. Bide bu yemekte dahil yapacağınız birçok yemekte kekiği en son atmanız kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Ayrıca güveçte mantar sotenin yanına yapacağınız bir pirinç pilavı ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Bu iki yemek birbiri ile çok güzel gideceğini ve güzel bir yemek yiyeceğinizi şimdiden garanti ederiz. Yapan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim.

Güveçte Mantar Sote Malzemeleri
Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantarlarımız yıkanır. İsterseniz mantarların kararmaması için mantarlarımızı yıkadıktan sonra limonlu suda bekletebilirsiniz. Sarımsaklarımız ve soğanlarımız soyulur. Bundan sonra soyulan sarımsak ve soğanlarımız mümkün olduğunca ince şekilde doğranır. Daha sonra ince ince doğradığımız soğan ve sarımsakları içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyduğumuz bir tavanın içine koyup, ocağa alınır. Burada sıvıyağ yerine eğer varsa tereyağı kullanmanız, yemeğinize daha ayrı güzel bir tat katacaktır. Daha sonra yıkadıktan sonra iyice süzdüğümüz mantarlarımız, eğer çok büyükse dörde, orta boyutta ise ortadan ikiye bölünerek tavaya atıp biraz daha kavrulur. Yeşil biberlerimizi yıkayıp, çekirdeklerini alıp mantarların boyunda doğruyoruz. İnce ince doğramanıza gerek yok. Ayrıca evinizde bir tane de közlemekte çok iyi giden kırmızı biberiniz varsa onu da aynı şekilde doğrayıp güveçte mantarlı sotenize atabilirsiniz. Daha sonra domateslerimizin de kabukları soyulur ve onlarda doğradığınız mantar büyüklüğünde doğranır.

Mantarlarımız biraz kavrulduktan sonra doğradığımızı biberleri tavaya ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ardından doğradığımız domates de tavaya eklenir. Çok az da bu şekilde kavrulur. Bu işlemden sonra tuzumuzu (Tercihen kaya tuzu), karabiberimizi ve kekiğimizi ekleyerek tavamızı biraz karıştırıyoruz. Harcımızı hazırlarken bu harcın tavada fazla pişirilmemesine dikkat edilmesi gerekir. Bu sebepten dolayı tavaya malzemelerimizi atmadan bütün malzemelerin doğranmış olması sizin için daha yararlı olacaktır.

Bundan sonra istediğiniz bir güveç kabının içerisine mantarlı harcımız atılır üzerine daha önceden rendelediğimiz kaşardan biraz atıyoruz. Güveçli mantar sotemizi daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik bir fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Ayrıca güvecinizi üstüne bir alüminyum folyo sardıktan sonra bir tüpte de pişirebilirsiniz. Piştikten sonra üzerini defne yaprağıyla süsleyip servis ediniz. Tam ağzınıza layık güveçte mantar soteniz hazırdır. Umarım sizin için doyurucu bir yazı olmuştur. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }