{ "title": "Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-pastirmali-kuru-fasulye.jpg", "date": "20.01.2024 15:06:51", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında ve yediden yetmişe büyük küçük herkesin severek tükettiği kuru fasulye yemeği pek çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Özellikle kuşbaşı etli, kıymalı, sucuklu ve pastırmalı olarak farlı farklı hazırlanmasının yanı sıra sizlere tavsiyemiz kuru fasulye yemeğini bir de güveçte pastırmalı kuru fasulye tarifi ile pişirmenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. Toplum olarak kuru fasulyeye düşkünlüğümüzü ve mutfakların milli yemeği olduğunu yukarıda da belirtmiştik bu nedenle sizlerde bu enfes lezzeti tarifimize göre hazırlayarak kendinize ve sevdiklerine mükemmel bir güveçte pastırmalı kuru fasulye ziyafeti armağan edebilirsiniz.

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Hazırlığa ilk olarak yarım kg kuru fasulyeyi ayıkladıktan sonra bir gece öncesinden uygun bir tencereye alarak üzerini aşıncaya kadar ılık su ilave edip tencerenin kapağını kapatarak ıslanarak kabarması için bekleterek başlayalım. Ertesi gün ıslatılarak bekletilen kuru fasulyelerin ıslama suyunu dökerek fasulyeleri bol su altında yıkadıktan sonra tekrar tencereye alarak üzerini 1-2 parmak aşacak kadar ılık su ilave ederek 30-35 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Haşlanarak hafifçe yumuşayan fasulyelerin haşlama suyunu dökerek bir kenarda beklemeye bırakalım. Ardından güveçte pastırmalı kuru fasulye yemeğimizi pişirmek için güveç tenceremizi ocağa alarak önce ısınmasını sağladıktan sonra içine tereyağı ve zeytinyağı ilave ederek yağın tereyağının eriyerek ısınmasını bekleyelim.

Daha sonra kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayarak ısınan yağın üzerine ilave ederek soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine kabukları soyularak yemeklik doğranmış domatesleri ve yine yemeklik doğranmış sivri biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan harcın üzerine domates salçası, biber salçası ekleyip salçaları ezerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Ardından pastırmaları kuşbaşı et iriliğinde doğrayarak kavrulmakta olan harcın içine ilave ederek 1-2 karıştırarak çevirdikten sonra vakit kaybetmeden haşlanarak süzülmüş kuru fasulyeleri tencereye ekleyelim. Ardından kuru fasulyelerin üzerine yeteri kadar tuz ve kırmızı pul biber ve karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra fasulyelerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar kaynar su ilave ederek orta ateşte fasulyeler özleşinceye kadar pişirerek ocaktan alıp sıcak sıcak pirinç pilavı eşliğinde güveçte pastırmalı kuru fasulye yemeğimizi servis yapalım.

Afiyet olsun
" } ] }