{ "title": "Güveçte Sebzeli Et", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-sebzeli-et.jpg", "date": "20.01.2024 03:51:22", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Güveçte Sebzeli Et, Güveçte pişen özellikle de kuru fasulye ve et yemekleri bir harika oluyor. Eski dönemlerde köylerde kullanılan güvecin mutfaklardaki yerini şimdilerde ise tencereler aldı. Fakat eski tatları özleyen kişilerin hala mutfaklarında yer alan güveçte pişen yemekler fazlasıyla lezzetli oluyor. Severek yediğimiz et yemeklerinin daha yumuşak olmasını isteyenler güveçte sebzeli et tarifini mutlaka denemelisiniz.

Güveçte sebzeli et malzemeleri
Güveçte sebzeli et tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle güveç çanağınızı bol su ile güzelce yıkadıktan sonra en altına kuyruk yağını ve kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi yerleştirin.

Daha sonra ayrı bir kabın içerisine soğan, domates, yeşil biber, patlıcan, patates ve sarımsağı da aynı büyüklükte doğrayın ve tuz pul biber ve karabiberini de ilave ettikten sonra elinizle harmanlayın. Hazırladığınız sebzeleri güveç çanağının içerisine bastırarak yerleştirin. Son olarak sıvı yağı ve domates salçasını da ilave ettikten sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra isterseniz fırında isterseniz ocağın üzerinde pişirebilirsiniz. Güveçte sebzeli et yemeğinizi eğer fırında pişirecekseniz 200° yaklaşık bir saatte pişiyor. Ocağın üzerinde pişirmeyi tercih edecek olursanız kısık ateşte iki saate yakın pişecektir. Güveçte sebzeli et yemeğinizi yanında bulgur pilavı ya da pirinç pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }