{ "title": "Güveçte Sebzeli Tavuk", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-sebzeli-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 03:01:55", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Güveçte sebzeli tavuk, Güveçte genelde etli yemekler yapılır. Et yemekleri güveçte daha güzel olur. Ancak tavuk yemekleri de güveçte yapılır. Et yemekleri biraz daha masraflı olduğu için tavuk yemekleri daha çok tercih edilir. Güveçte tavuk yemekleri de çok lezzetli olur. Güveçte et yemekleri özel günlerde yapılsa da tavuk yemekleri her zaman yapılır. Yapımı ve hazırlaması da çok kolaydır.

Güveçte sebzeli tavuk malzemeleri
Güveçte Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Yemeğimize başlamadan önce tavuklarımızı küp-küp doğruyoruz ve yıkıyoruz. Tavuklarımızı yıkadıktan sonra patlıcanlarımızı küp-küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanlar suda beklerken soğanlarımızı halka şeklinde doğruyoruz. Patatesleri ve kabakları doğruyoruz. Sonra sarımsakları da doğruyoruz. Güvecimizi alıyoruz en alt kısmına tavuklarımızı diziyoruz. Üzerine soğan ve sarımsaklarımızı diziyoruz. Soğan ve sarımsakların üzerine tereyağı döküyoruz. Üzerlerine patlıcanlarımızı, kabakları, patatesleri ve biberlerimizi seriyoruz. Sonra güvecimizin üzerine bastırıp sebzelerimizi yerine oturtuyoruz. Derin bir kâse alıyoruz ve kâse içine biraz sıcak su ile salçamızı eritiyoruz. Erittiğimiz salçamızı ve tereyağını sebzelerin üzerinde gezdiriyoruz. En son üzerine tuz, karabiber, pul biber atıyoruz. Üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ya da bir kâsede sıvı yağı ve baharatları karıştırıp da gezdirebiliriz. Güvecimizi fırına vermeden önce yarına kadar soğuk su koyuyoruz. Üzerini folyo ile kapatıyoruz. Sonra güvecimizi ocağın üzerine koyalım ve ocağı yüksek ateşte açalım. Güvecimiz kaynayana kadar bu şekilde pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Yaklaşık olarak bir, bir buçuk saat kadar sürede pişiriyor. Bu süre uzayabilir ya da kısalabilir. Bu süreyi tavuğun pişmesi belirler. Pişen güvecimiz ocaktan alınır ve üzeri açılır. Bu şekilde beş dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen güvecimiz servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Tavuk yemeklerinin yanında salata güzel tat verir. Salata ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }