{ "title": "Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Guvecte-Sucuklu-Kuru-Fasulye-47.jpg", "date": "20.01.2024 11:26:36", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye, evet kuru fasulye Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden geçmişi çok eski zamanlara dayanan bir yemeğimizdir. Bir de güzel yapılırsa inanın parmaklarınızı yersiniz. Özellikle de güveçte yapılması ve sucuk şile birleşmesi inanılmaz bir lezzettir. Ayrıca pirinç pilavına çok yakışan güveçte sucuklu kuru fasulyenin yapımında kullanılan malzemeleri ve yapılışından bahsedelim. Kolay gelsin.

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeleri
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Evet güveçte sucuklu kuru fasulye yapmaya karar verdiyseniz ilk önce yapmanız gereken yapılacak kuru fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatmanız gerekecektir. Daha sonra ertesi gün ıslatılan kuru fasulyeleri su içerisinden süzerek alın ve yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateş üzerinde haşlayın. Haşlanan kuru fasulyeleri bir süzgeç yardımı ile süzgeçten geçirin ve derince bir kap içerisine alın. Hazırlanan kuru fasulyeler beklerken önceden hazırlamış olduğunuz büyük boy güveç tenceresi içerisine kuru soğanları normal büyüklükte doğrayın ve daha sonra acı sivri biber ve kırmızı biberi de ince, ince güveç içerisine doğrayın ve üzerine sıvı yağı ilave ederek kısık ateşte kavurmaya başlayın. Güveçte sucuklu kuru fasulye için hazırlanan sucuğu soyun ve küp doğrayarak teflon tava içerisinde kavurun. Daha sonra güveç içerisinde kavrulan soğanların üzerine domates ve acı biber salçasını da ilave ederek karıştırın ve üzerine kuru fasulyeleri de ilave ederek karıştırın. Daha sonra güveçte kavrulan malzemelerin üzerine tuz, pul biber, su ve teflon tavada kavurduğunuz sucukları da güveç üzerine ilave ederek yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateş üzerinde kaynatın. Kaynayan güveci ocaktan indirin ve güvecin ağzını bir folyo ile hava almayacak şekilde kapatın ve son olarak ağzı kapatılan güveci önceden 280 derecede ısıtılmış fırın içerisine koyun ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Güveçte sucuklu kuru fasulye yemeğiniz servise hazırdır. Mutlaka sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun.
" } ] }