{ "title": "Güveçte Tavuk", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-tavuk(1).jpg", "date": "19.01.2024 15:52:22", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Güveçte Tavuk; Güveçte yapmış olduğumuz lezzetli tariflerden biri de güveçte tavuk tarifimizdir. Sizleri daha çok bekletmeden tarifimizi vermeye başlayayım. Hadi şimdiden kolay gelsin.

Güveçte Tavuk tarifi için Gerekli Olan Malzemeleri
Güveçte Tavuk tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü yaklaşık 2 cm kalınlığında küpler şeklinde doğrayın. Mümkünse teflon wok tava tercih edin, yoksa normal tencerede kızgın yağ üzerine koyun ve soteleyin. Üzerine soğanları küp-küp doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve ilave edin. Ardından tavukların aynı boyutu kadar kesilmiş olan mantarlar ilave edin. Üzerine önce küp doğradığınız domatesleri, sonra kırmızı biberleri küçük küçük doğrayıp ilave edin. Sotelemiş olduğunuz bu karışım üzerine kimyon ve toz biber ilave edin ve damak tadınıza göre karışımın pişmesi sağlayın. Ardından orta ya da küçük boylardaki (İsteğe göre) güveçlere paylaştırın. Üzerine istediğiniz miktarda rendelenmiş kaşarınızı ilave edip 150 derecelik fırına bırakın. Yaklaşık 10 dakika (Kaşar pişene kadar) pişirin. Buradaki tüm malzemeler isteğe göre artırılabilir veya azaltılabilir. Hatta isteğinize göre çeşitli baharatlar koyabilirsiniz. Güveçte servis edilmesi şart değildir, tamamen sizin isteğinize göre istenirse tabakta pilav ile yan yana servis edilebilir. Afiyet bal şeker olsun. Ellerinize sağlık.
" } ] }