{ "title": "Güveçte Türlü", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/guvecte-turlu.jpg", "date": "24.01.2024 18:22:24", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Güveçte Türlü, Güveç yemekleri benim favori yemeklerim arasındadır. Güvecin bence kendisine ait bir kokusu var toprak olduğu için ve böyle olunca yemekler daha bir güzel oluyor. Bugün çok güzel ve çok kolay olan bir türlü tarifi vereceğim. İçerisinde birçok sebzenin bulunduğu müthiş bir yemek. Yağsız ve mükemmel bir lezzet. Şimdi gelelim tarifine.

Güveçte türlü için gerekli olan malzemeler
Güveçte Türlü Nasıl Yapılır?

Güvecimizin malzemelerini ilk önce kızartmadan veya sotelemeden pişireceğiz. Bu yüzden çok hafif bir yemek. İlk patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğruyoruz. Kabakları ve patatesleri de küp şeklinde doğrayın. Soğanları da yemeklikten biraz iri olacak bir şekilde doğrayın. İlk olarak güvecimizin tabanını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Yağladıktan sonra ilk olarak etleri koyun. Etin üzerine patlıcan, kabak ve patatesi yerleştirin. Bu malzemelerin üzerine de soğanları ve sarımsakları koyun. Daha sonra yeşil biberleri ve domatesleri iri bir şekilde doğrayın ve güvecin içerisine yerleştirin. Daha sonra tereyağını eritip salçayı biraz kavurun. Kavurduktan sonra baharatları ekleyin. Sonra suyu da salçanın üzerine ekleyin. En son olarak salçalı suyu malzemelerimizin üzerine döküyoruz. Sonra ise güvecin ağzını folyo ile sarıp önceden ısıtılmış fırında 2 saat kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }