{ "title": "Kaburga Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Kaburga-Guvec-Tarifi-12.jpg", "date": "20.01.2024 02:52:04", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kaburga Güveç Tarifi, Güveç yemeği tarihimizin en eski Osmanlı mutfağına dayanan köklü bir hikayesi vardır. Çağımıza nesilden nesillere doğru uzanan ve bilgi birikimi ve deneyimi katılarak bugünlere gelen kaburga güveç tarifini bugün sizler ile paylaşacağım. Anneanne ve babaannelerimiz kendi çağlarından günümüze miras bıraktıkları bu eşsiz hazineyi saklamanız ve baş ucu kitabınıza eklemenizi umut ediyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Kaburga Güveç Tarifi Malzemeleri
Kaburga Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri soyup iri iri doğrayıp geniş bir kaba alalım. Daha sonra ardından kuru soğanı ve sarımsağı da doğrayıp patateslerin üzerine atalım. Daha sonra domates salçasını, biber salçasını, tuzu, kekiği, pul biberini ekleyip harmanlayalım. Daha sonra güvecin en altına soğan dilimleyip koyun. Onun üzerine kaburgaları daha sonra üzerine harmanlanan harcı yayalım. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile hiç hava almayacak biçimde kapattıktan sonra ocağın üzerinde ya da 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirelim. Güveç pişene kadar o arada domatesleri ve biberleri doğrayalım. Güvecin pişmesine 20 dakika kala çıkarıp, üzerine domates ve biberleri de ekledikten sonra tekrar üzerini kapatarak fırına verelim. Yaklaşık olarak bir 10 dakika kadar daha piştikten sonra bakır bir tepsinin üzerine güveci ters çevirerek şık bir sunum hazırlayın. Yanına en yakışan yemekler, yoğurt ve lavaş ekmek ile süslemesini yaparak sıcak servis edin.
" } ] }