{ "title": "Karides Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/karides-guvec.jpg", "date": "19.01.2024 19:12:26", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Karides Güveç, deniz mahsulleri seven insanların çok sevdiği bir yemektir. Karidesin birçok pişirilme şekli vardır. En çok beğenilen şekli ise Karides Güveçtir. Bunun birçok yapılışı vardır. Bunlar mantarlı. Sarımsaklı gibi. Ben size mantarlı Karides Güvecin nasıl yapıldığı anlatacağım.

Karides Güveç İçin Gerekli Malzemeleri
Karides Güvecin Nasıl Yapılır?

Kabuklu aldıysanız eğer güzelce temizleyin. Karidesleri iyice yıkayıp süzgeçte bekletin. Mantarlar yıkanınca karardığı için kabuklarını soyun ve doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Biberleri de doğrayın. Domatesleri küp-küp kesiniz. Bu ön hazırlığı yaptıktan sonra fırını 200 derece açın ve güveçleri de fırına koyunuz.

Tavaya zeytinyağını ve tereyağını koyup eritin. Doğradığınız soğan ve sarımsakları tavaya koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve sonra biberleri koyun. Biberlerde kavrulduktan sonra mantarları tavaya koyunuz. Mantar ısıyı görünce suyunu salacak. Mantar suyunu çekene kadar pişirin. Tahminen yedi sekiz dakika içinde suyunu çekmiş olacaktır ve ardından domatesleri pul biberi, karabiberi ve tuzunu atın. Domatesin suyu buharlaşana kadar pişirin. Son olarak ise karidesleri atın ve karideslerin rengi beyaz oluncaya kadar pişirin. Ocaktaki pişme işlemini burada sonlandırın. Fırındaki güveçleri çıkarın. Eşit şekilde bölüştürün. Üzerine bolca kaşar koyun. Kaşarlar eriyene kadar fırında pişirin. Tahmini beş dakika içinde kaşarlar eriyecektir.

Karides Güveciniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }