{ "title": "Kaşarlı Karides Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Kasarli-Karides-Guvec-83.jpg", "date": "20.01.2024 12:05:34", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Kaşarlı karides güveç, değişiklik olsun diye yapabileceğiniz çok güzel ve basit bir yemektir. Karides genellikli çok tüketilen bir balık türü değildir. Tezgâhlarda her zaman yeri vardır ancak genelde tercih edilen türler hamsi, levrek, palamut ve somon olmaktadır. Kaşarlı karides güveç besin değeri yüksek bir yemektir. 100 gr lık porsiyonda günlük protein ihtiyacının %20'si alabilmektedir. Aynı zaman iyi bir omega-3 kaynağı. Kaşarlı karides güveç yaparken en zor gelen şey karides ayıklamak olmuştur benim için. Zaten alacağınız karidesler mümkünse jumbo boy olsun. Ayrıca balıkçıda ayıklanabilir. Artık tarifimize geçelim.