{ "title": "Kaşarlı Karides Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Kasarli-Karides-Guvec-83.jpg", "date": "20.01.2024 12:05:34", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Kaşarlı karides güveç, değişiklik olsun diye yapabileceğiniz çok güzel ve basit bir yemektir. Karides genellikli çok tüketilen bir balık türü değildir. Tezgâhlarda her zaman yeri vardır ancak genelde tercih edilen türler hamsi, levrek, palamut ve somon olmaktadır. Kaşarlı karides güveç besin değeri yüksek bir yemektir. 100 gr lık porsiyonda günlük protein ihtiyacının %20'si alabilmektedir. Aynı zaman iyi bir omega-3 kaynağı. Kaşarlı karides güveç yaparken en zor gelen şey karides ayıklamak olmuştur benim için. Zaten alacağınız karidesler mümkünse jumbo boy olsun. Ayrıca balıkçıda ayıklanabilir. Artık tarifimize geçelim.

Kaşarlı Karides İçin Malzemeleri
Kaşarlı Karides Nasıl Yapılır?

Öncelikle ön hazırlığımızı yapalım. Sonra kafamız karışmasın. Jumbo karidesleri kendiniz ayıklamak isterseniz öncelikle kafa kısımlarında geriye doğru koparıyorsunuz. Daha sonra kabuklarını soyuyorsunuz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olun. Çünkü dikenleri elinize batabilir. Karidesi ayıkladıktan sonra sırt kısmını ince bir bıçakla hafiften kesip içerisindeki pislikleri temizleyelim. Şimdi bunlar bir kenarda kalsın. Sivri biber ve kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklayıp, kuş başı şeklinde doğruyoruz. Soğanı mümkün olduğunca ufak doğruyoruz. Sarımsakları dişe gelecek şekilde doğrayalım. Çok ufak olmasın. Kaşarlı karides güveç tarifimizin bu aşamasında kendimize bir tava ayarlayalım ve içine tereyağını atalım. İsterseniz ay çiçek yağı da kullanabilirsiniz. Yağ eridi soğanı ve sarımsağı atalım önden biraz pişsin. Onlar pişerken domatesleri soyup ince ince doğrayalım. Soğan ve sarımsak hafif kendinden geçince biberleri atalım. Onlarda kızarmaya başlayınca ikiye bölünmüş mantarları atalım. En son domatesleri atıyoruz ve biraz da bu şekilde kavurup, salçayı katıyoruz. En son karidesleri, kekik, pul biber ve defne yaprağını atıyoruz. Dilerseniz biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Domatesler çok sulu olmayabiliyor bazen. Karidesler zaten çok zor pişen bir yiyecek değil. Hemen haşlanacaktır. Bütün bu malzemeyi güveçlere aktarıyoruz. Üzerilerine rende kaşarları serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızarınca alıyoruz. Kaşarlı karides güveç piştikten sonra servis ederken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.
" } ] }