{ "title": "Kıymalı Güveç Tarifi", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Kiymali-Guvec-Tarifi-42.jpg", "date": "21.01.2024 04:35:44", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Kıymalı güveç tarifi, Geçmişten günümüze gelen güveç kabında yemek pişirme tekniği ile yemekler hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmaktadır. Güveç kapının topraktan yapılmış olmasından dolayı insan sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmaz. Kıymalı güveç tarifinde mevsim sebzelerine değişiklik gösterebilir. Asıl amaç lezzetli bir özel akşam yemeği hazırlamaktır. Güveç de kuşbaşı bütün et kullanmak biraz riskli olabilir. Etin kalitesi ve pişirme teknik ve süresiyle alakalı bir durum oluştuğunda bu sizi olumsuz etkiler. Kıymalı güveç tarifinde böyle bir sorun söz konusu bile olmaz. Sizde akşam yemeklerinde kıymalı güveç tarifi yaparak özel misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Kıymalı güveç tarifi besleyici bir ana yemektir. Sizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız kıymalı güveç tarifi yapılışına birlikte geçelim.

Kıymalı güveç tarifi için gerekli malzemeler
Kıymalı güveç tarifi nasıl yapılır?

Tarifimizin hazırlanışı na sebzeleri yıkayıp süzerek başlayabiliriz. Patateslerin kabuklarını soyup büyük küpler halinde doğrayın ve karıştırma kabına koyun. Soğanların kabuklarını soyun ekleyin. Domatesleri de soyup küp-küp doğrayın. Sarımsakları soyduktan sonra az bir miktar tuz ile ezerek içerisine ilave edin. Biberleri saplarını ve çekirdek kısmını ayırdıktan sonra küp-küp doğrayıp içerisine ilave edin. Bu kıymalı güveç tarifinde sebzeleri çiğ olarak kullanacağız. Tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyun ve ateşe alın. Kıymayı ilave edin ve bir güzel kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yeterli miktarda sarımsak karabiber ve tuz ilave edin. 2 su bardağı kadar su ilave edin ve kaynayana kadar ocakta tutun. Karıştırma kabındaki malzemeleri bir güzel harmanlayın ve uygun bir boyutta güveç kabına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine dökün. Eğer imkânınız varsa taş fırında üzeri alüminyum folyo veya güveç kapağıyla kapatarak pişirin. Ocakta da pişirilebilir. Evde fırında pişirme tekniği ise 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymalı güveç tarifi servise hazır. Sıcak servis ediniz. Yanında pirinç pilavı, salata ile mükemmel bir akşam yemeği olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }