{ "title": "Kuzu Etli Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/kuzu-etli-guvec.jpg", "date": "21.01.2024 17:59:33", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Kuzu etli güveç, Türk mutfağının en çok sevilen etli yemekleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında yapıldığı zaman yaz sebzeleri, kış aylarında yapıldığı zamanda kış sebzeleri ile yapabileceğiniz bu yemeği pişirirken isterseniz küçük servis kapları halindeki güveçlerde pişirebileceğiniz gibi daha büyük güveçler de kullanabilirsiniz. Kuzu eti dana etine nazaran daha yumuşak ve lezzetli olduğundan kuzu etini tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Kuzu Etli Güveç Malzemeleri
Kuzu Etli Güveç Nasıl Yapılır?

Domates hariç tüm sebzelerinizi istediğiniz büyüklüklerde doğrayarak hazırlayın. Güvecin tabanına zeytinyağı dökerek iyice yağlayın. Tabanına sebze gelecek şekilde bir kat sebze bir kat et koyarak tüm malzemelerinizi yerleştirdikten sonra en üst kısma domatesler yerleştirilecektir. Bunun için domateslerinizi halkalar halinde dilimlemeniz yeterlidir. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp tercihen odun ateşinde pişirmeniz gerekmektedir. Ancak bu mümkün değilse fırında ya da ocakta da pişirebilirsiniz. Dilerseniz güvecin ağzını alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz. 1 saat 180 derecelik fırında beklettikten sonra ağzını açıp baktığınız zaman suyunu çekmişse bir çay bardağı kadar kaynar su ekleyin. Etler rahatlıkla ayrılabilir hale gelene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }