{ "title": "Kuzu Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/Kuzu-Guvec-62.jpg", "date": "21.01.2024 02:03:38", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Kuzu güveç, özellikle kurban bayramında yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiği zaman sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güveç tarifi özellikle kuzu eti sevenlerin ilgisini daha çok çekecektir diye düşünüyorum. Ben mesela çok kuzu eti sevmem ama aradı bir güveç olarak yaptığımda keyif çıkararak tüketiyorum. Bu tür yemeklerin düşük derece ağır ağır pişmesi muhtemelen esas tadı katan. Ancak burada maharet ve el lezzetini de yabana atmamak gerekmektedir. Kuzu güveç tarifimize malzemelerden başlayalım. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Kuzu güveç malzemeler
Kuzu güveç Nasıl Yapılır?

Yemeğe ilk etapta arpacık soğanlarımızı soyarak başlayalım. Bu işlem biraz sıkıcı olabilir. Ancak yemeğin içerisinde çok güzel görünecek. Sivri biberleri kuşbaşı şeklinde ortadan ikiye ayırmadan doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayalım. Patatesin kabuğunu soyup büyük küpler halinde doğruyoruz. Bu ön hazırlığı yaptıktan sonra gerisi daha kolay olacaktır. Zaten basit bir tarif. Tere yağını bir tavada eritip içerisine salçayı atıyoruz ve hafif kavuruyoruz. Çok az su ilave edip kenarda bırakıyoruz. Kuzu güveç tarifinde sırada malzemeleri dizme işlemine geliyoruz. Güvecin tabanına soğanları atalım. Ardından biraz patates, biraz taze kekik ve biberiye atıyoruz. Tere yağını tavada eritip içerisine salçayı atıyoruz ve hafif kavuruyoruz. Çok az su ilave edip kenarda bırakıyoruz. Kuzu güveç tarifinde sırada malzemeleri dizme işlemine geliyoruz. Güvecin tabanına soğanları atalım. Ardından biraz patates, biraz taze kekik ve biberiye atıyoruz. Bu katmana kuzunun yarısını ve domatesleri koyalım. Ardından kalan malzemeleri tekrardan dizelim. Biberler de bu katta olacak. Az önce yaptığımız salça sosu güvecin içerisine boşaltalım. Zaten diğer malzemelerde su bırakacağı için tam denk gelecektir. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve fırına verelim. 170 derece civarında 1 saat pişirelim. Arada kontrol edebilirsiniz. Fırın ısıları farklı olabiliyor. Ancak tekrar sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin. Piştikten sonra bu şekilde masanın ortasında durabilir ve servisi buradan yaparsınız. Hem görseli güzel olmuş. Yanına güzel bir bulgur pilavı güzel gidecektir. İsterseniz pilavı sade yapabilirsiniz. Yani sadece salçasını ilave edersiniz. Kuzu güveç tarifimiz bu kadar şimdiden ellerinize sağlık. Başka bir tarifte buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın.
" } ] }