{ "title": "Mantar Güveç", "image": "https://www.guvec.gen.tr/images/mantar-guvec.jpg", "date": "20.01.2024 16:15:54", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Mantar Güveç; Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biri de mantar güveçtir. Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elinizde hangi boyut güveç kabı varsa onu kullanabilirsiniz. Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Mantar Güveç Malzemeleri
Mantar Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantarları temizce bol su ile yıkayalım. Yıkadıktan sonra mantarları bir süzgeç içerisine alıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Kuru soğanı, sarımsağı soyup ince ince yemeklik doğrayalım. Daha sonra tavamızın içerisine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyup ocağa alalım ve soğanlarla sarımsakları beraber kavuralım. Soğanlar biraz pembeleşince mantarlarımızı büyükse dörde, küçükse iki parçaya bölüp tavaya ilave edelim.

Daha sonra yeşil biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım ve domateslerin de kabuklarını soyup mantarların boyutunda olacak şekilde doğrayalım. Mantarlar kavuruldukdan sonra biberlerimizi üstüne ekleyelim. Bütün bu malzeme biraz kavrulduktan sonra domatesi ve hemen ardından tuzla karabiberi de ekleyip çok az daha (Kısa süreli) kavuralım.

Hazır olan mantarlı harcımızı buradan porsiyonluk veya istediğiniz boyuttaki güvecin içerisine harcımızı alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar serpelim. Isıtılmış fırınımızda 10 dakika kadar bir süre ısıtalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }